[vc_row section_bg_color=”#ffffff”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

آب فراوان ترین ماده موجود در طبیعت و سیستم های بیولوژیک است که حدود 70 درصد وزن بدن انسان را تشکیل می دهد، این مقدار برابر با 42 لیتر است. نوشیدن مایعات کافی از اهمیت بسیار زیادی در حفظ سلامتی بدن برخوردار است.

در مطلب قبلی در رابطه با فواید ماهی صحبت کردیم و در این مطلب قصد داریم تا در رابطه با آب و میزان مصرف آن مطلبی را درج کنیم و در رابطه با آن صحبت کنیم.

آب و میزان آن در بدن انسان

آب ترکیبی با فرمول شیمیایی H2O است و به عنوان مایه حیات شناخته می شود. بدن انسان چندین روز بدون این ماده حیاتی دوام نمی آورد و خیلی سریع از پا در می آید.

دو سوم کل آب موجود در بدن انسان یعنی 28 لیتر در داخل سلول ها و یک سوم آن یعنی 14 لیتر در خارج سلول ها انباشته می گردد. هماهنگی میان حجم مایع داخل و خارج سلول بخش عظیمی از هومئوستاز بدن را تنظیم می نماید.

آب درمانی

راه های ورود و خروج مایعات و آب از بدن

آب از دو راه اصلی به بدن اضافه می گردد، اولین راه، نوشیدن مایعات و خوردن غذاهای آبدار، و دومین راه اکسیداسیون کربوهیدرات ها می باشد. تبخیر از مجاری تنفسی، دیفوزیون از طریق پوست، تعریق، مدفوع و ادرار از جمله راه های دفع آن از بدن انسان است.

باید توجه داشته باشیم میزان ورودی آن به بدن باید با میزان خروجی آن از بدن هماهنگی داشته باشد، وظیفه اصلی این تنظیم بر عهده کلیه ها و سیستم دفع ادرار است. مایه حیات نقش بسیار مهمی در واکنش های شیمیایی بدن، متابولیسم، گردش خون، عملکرد کبد، دفع سموم، اکسیژن رسانی و کمک به سیستم کلیوی و ادراری دارد.

آب

دهیدراسیون و عوارض ناشی از آن

کاهش میزان آب در بدن عواقب و مشکلات بسیار زیادی را ایجاد می نماید. یبوست، خشکی پوست، تاری دید، سردردهای طولانی مدت، خشک شدن موها، سوزش های مکرر ادراری، سرگیجه و تهوع و افزایش ریسک ابتلا به سنگ های کلیوی از جمله مشکلات ایجاد شده به دنبال دهیدراسیون یا همان کم آبی بدن است.

در تمامی شاخه های علوم پزشکی، پزشکی مدرن و سنتی نوشیدن مایعات فراوان و البته کافی یکی از توصیه های اصلی به منظور جلوگیری از دهیدراته شدن بدن است.  (تصویر 3)

میزان نوشیدن مایعات در طول روز

باید توجه داشته باشیم میزان نوشیدن مایعات در بین افراد مختلف و حتی در یک فرد مشخص در روزهای مختلف بسته به بسیاری از فاکتورها متفاوت است.

سن، جنس، میزان چربی، فعالیت بدنی، رژیم غذایی و میزان تعرق در روز از جمله عوامل موثر در میزان نوشیدن است.

با افزایش سن نیاز به نوشیدن رو به افزایش می گذارد و در آقایان به دلیل کمتر بودن بافت چربی، نیاز به دریافت مایعات، بیشتر می باشد، به همین خاطر تعیین میزان دقیق نوشیدن آب در طی روز نیازمند در نظر گرفتن فاکتورهای بسیار زیادی است.

به شکل کلی و تقریبی روش های تامین مایعات بدن میزان 2300 میلی لیتر آب را در روز به بدن می رسانند. نوشیدن به میزان مناسب و کافی بسیاری از مشکلات و بیماری ها را درمان نموده و در پیشگیری بخش اعظمی از آنها موثر است.

آب

نوشیدن بیش از حد مایعات و عوارض ناشی از آن

چندین سال پیش با توجه به اوج گرفتن رژیم های غذایی و راه کارهای مختلف درمان چاقی و کاهش وزن، آب درمانی به میزان بسیار زیاد در بین مردم بویژه جمعیت بانوان افزایش یافت.

همانطور که مصرف آب فواید بسیاری برای بدن دارد، زیاده روی در مصرف و نوشیدن آن، خطر بزرگی برای بدن انسان محسوب می گردد. نوشیدن های بی مورد و خارج از حد در طول شبانه روز به دلیل تحریک سیستم کلیوی و دفع ادرار به منظور تنظیم فشار خون کوتاه مدت و بلند مدت، تعادل الکترولیتی بدن را برهم زده و یک فاجعه خلق می نماید.

تغییر رنگ ادرار از زرد روشن تا تیره به سفید شفاف نشانه برهم خوردن تعادل الکترولیت ها در برخی موارد نوشیدن های بیش از حد لزوم است. نوشیدن خارج از اندازه با افزایش نیاز به دفع و دستشویی رفتن های مکرر، کیفیت خواب شبانه را برهم زده و یک خستگی مزمن در طول روز ایجاد می نماید.

احساس ورم در معده و روده و گاهی احساس تهوع از علائم پرنوشی بی مورد است. مصرف بیش از اندازه مایعات به دلیل نیاز به دفع آن منجر به از دست رفتن میزان زیادی یون سدیم می گردد که این حالت را هیپوناترمی می نامند.

در این حالت حجم مایع داخل سلولی افزایش یافته و این اتفاق بیش از هر عضوی برای سلول های مغزی خطرناک تلقی می گردد. زیرا خیز سلول های مغزی منجر به بزرگ شدن مغز در فضای گسترش ناپذیر جمجمه می شود و این اتفاق در موارد خفیف، تهوع، سردرد، بی حالی، سستی و اختلال حواس و در موارد شدیدتر فتق گردن، کما و مرگ را به دنبال دارد.

آب

منبع: Healthline

ترازو باشگاهی، قیمت ترازو باشگاهی، خرید ترازو باشگاهی، ترازو قد و وزن، خرید ترازو قد و وزن، قیمت ترازو قد و وزن، ترازوی قد و وزن، ترازو نفرکش، خرید ترازو نفرکش، قیمت ترازو نفرکش، ترازو سکا، قیمت ترازو وزن کشی، قیمت ترازو دیجیتال.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]