[vc_row section_bg_color=”#ffffff”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

کراتین،ماده شیمیایی می باشد که به طور طبیعی در بدن تولید می شود. این ماده به عضلات و دیگر بافت های بدن کمک می کند تا انرژی بیشتری داشته باشند.

امروزه ورزشکاران از این ماده برای افزایش حجم عضلات استفاده می کنند. میزان این پروتئین را می توان با استفاده از مصرف مواد غذایی همچون گوشت و یا از طریق ورزش کردن،افزایش داد.

در چند مطلب قبل در رابطه با بدنسازی مطالبی درج کردیم و همچنین در مطلب قبل در رابطه با رشد عضله صحبت کردیم. در این مطلب قصد داریم تا در رابطه با استفاده یا عدم استفاده از کراتین مطلبی بنویسیم.

کراتین چیست

از این ماده در بدن برای تولید انرژی رایج سلول ها یعنی تولید ATP استفاده می شود،و سپس با جدا شدن یک گروه فسفات از ATP، انرژی زیادی به همراه مولکول ATP تولید می شود.این ماده در بدن به دو صورت یافت می شود:

1- به فرم فسفات

2-به فرم  آزاد

60 درصد کراتین موجود در بدن به صورت کراتین فسفات و 40 درصد باقی مانده به صورت کراتین آزاد می باشد.

وقتی که ATP در سلول های بدن تمام شود،سلول های بدن طی تغییرات شیمیایی گوناگون بر روی کراتین فسفات، ATP تولید می کند.

دوز مصرف:دوز مصرف این مکمل  در افراد متفاوت وابسته به وزن افراد مختلف،می تواند متغیر باشند.

-3.گرم به ازای هرکیلوگرم در روز،به مدت  5 الی 7 روز

-3.گرم به ازای هر کیلوگرم در روز،به ازای مابقی چرخه

یک روش دیگر برای مصرف این ماده نیز وجود دارد که شامل:

-20گرم در روز به مدت 5 الی 7 روز

-5گرم در روز در مابقی چرخه

کراتین

اثرات عمده کراتین در بدن

1-افزایش قدرت عضله از طریق افزایش تولید.ATP

 2-افزایش حجم عضلات بدون اینکه باعث افزایش توده ی چربی در بدن شود.

3-باعث کاهش خستگی عضلات از طریق کاهش تولید لاکتیک اسید در بدن می شود.

4-باعث تسریع بازسازی انرژی در بدن می شود.

5-موجب بهبود فعالیت مغز و درمان افسردگی می شود.افسردگی بیشتر در اثر کم شدن فعالیت جسمی رخ می دهد و از طرفی کراتین نیز موجب افزایش انرژی و فعالیت های جسمی می شود.

کراتین

عوارض ناشی از مصرف

باید توجه داشت عوارضی که در این مقاله بحث می شوند فقط در موارد خاصی مشاهده شده اند و این عوارض در ابعاد وسیع تر قابل چشم پوشی می باشند.

بسیاری از عوارض مورد بحث،در نتیجه کم آبی بافت های بدن رخ می دهد که این مشکل را می توان با مصرف آب کافی بر طرف نمود.

1-افزایش وزن: دلیل اصلی افزایش وزن افزایش مصرف آب می باشد و همچنین دلیل دوم انتقال آب موجود در خون به داخل ماهیچه ها و افزایش حجم ماهیچه ها است که این موضوع برای ورزشکاران بدنساز خوشایند می باشد ولی برعکس برای ورزشکارانی همچون دوندگان استقامت مضر و اذیت کننده است.

2-عوارض گوارشی: این عارضه بیشتر در دوز های مصرفی بالا ظاهر می شو دو یا اگر این ماده شیمیایی را به خوبی در آب حل نکنید ممکن است عوارض گوارشی آشکار شود. عوارض گوارشی بیشتر خود را به شکل اسهال یا تهوع نشان می دهند. اسهال یا تهوع می تواند از مصرف بیش از حد شکر نیز ناشی شود.

3-ناراحتی کلیوی: این عارضه به دلیل مصرف بالای کراتین ایجاد می شود.در هنگام مصرف بالای این ماده شیمیایی، مقدار اضافی ماده مصرفی نمی تواند از راه ادرار دفع شود و در کلیه ها رسوب می کند. افرادی که ناراحتی های کلیوی دارند باید از مصرف این مکمل جلوگیری نمایند.

4-دهیدراسیون: حفظ  آب بدن در حد نرمال نکته بسیار مهمی است.در هنگام مصرف این ماده آب از دیگر بافت های بدن به طرف ماهیچه ها حرکت می کند و همین امر موجب کاهش آب دیگر بافت ها می شود، در عوض آب به داخل ماهیچه ها می رود و موجب افزایش حجم ماهیچه ها و در نتیجه موجب افزایش قدرت آن ها می شود.

باید دقت نمود در هنگام مصرف این ماده ادرار فرد کاهش یافته و به همین علت دمای حرارتی بدن افزایش می یابد که این عامل می تواند موجب خستگی زودرس فرد ورزشکار شود.

پس باید ورزشکار در حین مصرف این ماده شیمیایی و همچنین در حین ورزش کردن آب بیشتری مصرف نماید.

5-کشیدگی عضلات: در برخی مواقع ممکن است همزمان با افزایش حجم ماهیچه های اسکلتی،میزان الکترولیت های این ماهیچه ها کاهش یابد که این موضوع می تواند موجب کشیدگی یا گرفتگی عضلات اسکلتی شود. برای حل این مشکل،مصرف مواد آبکی مانند میوه و سبزیجات پیشنهاد می شود.

کراتین

عوارض کراتین در بانوان

شاخص ترین عارضه مصرف این ماده شیمیایی در بانوان،پف کردن می باشد. این عارضه به صورتی می باشد که تمام اعضای بدن بانوان به دلیل جذب آب اضافی پف می کند.

البته می توان با یک برنامه دقیق از پف کردن بدن ورزشکاران جلوگیری کرد.در این میان نباید از تاثیر برنامه غذایی در درمان این عارضه غفلت نمود.

باید توجه داشت که مصرف بیش از حد کراتین و یا همچنین مصرف نادرست و بدون برنامه این ماده شیمیایی در بانوان می تواند تاثیراتی همچون دهیدراسیون،ناراحتی کلیوی،کشیدگی عضلات و همچنین نارسایی های گوارشی را نیز ایجاد کند.

 

منبع: Healthline

ترازو باشگاهی، قیمت ترازو باشگاهی، خرید ترازو باشگاهی، ترازو قد و وزن، خرید ترازو قد و وزن، قیمت ترازو قد و وزن، ترازوی قد و وزن، ترازو نفرکش، خرید ترازو نفرکش، قیمت ترازو نفرکش، ترازو سکا، قیمت ترازو وزن کشی، قیمت ترازو دیجیتال.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]