[vc_row section_bg_color=”#ffffff”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]احتمالا دربارهی رژیم فرانسوی و سبک زندگی فرانسوی ها مطالبی خواندید و با آن آشنا هستید. اما شاید تا به حال دربارهی رژیم ایتالیایی و سبک زندگی آن ها کمتر شنیده باشید. سبک زندگی و رژیم ایتالیایی رازهایی دارد که باعث شده است به میزان بسیار کمی چاقی و بیماری های مربوط به آن در این کشور مشاهده شود.
این سبک از زندگی به سبک زندگی مدیترانه ای نیز معروف است و قبلا هم در مطلبی در رابطه با رژیم مدیترانه ای مطلبی در سایت درج کردیم.
این سبک زندگی مزایای بسیار زیادی برای سلامتی دارد که می توان به کاهش بیماری های قلبی و سرطان و زندگی بلندمدت تر اشاره کرد.
اما باید به این نکته هم توجه داشت که همه ی غذاهای ایتالیایی مفید نیست. به طور مثال پیتزاهای پر از پنیر ایتالیایی یا آلفردو جزو غذاهایی هستند که اصلا مفید نیستند.
در مطلب قبلی در رابطه با خواص عدس مطلبی نوشتیم و در این مطلب قصد داریم تا به بررسی رازهای رژیم ایتالیایی بپردازیم.
1- راز اول رژیم ایتالیایی: آهسته و با لذت غذا میخورند
کاملا مشخص است که ایتالیاییها هم مانند مردم دیگر کشورهای مدیترانه خوب میدانند که چگونه از غذا خوردن لذت ببرند.
آنها سعی میکنند، شام، نهار و قهوه را معمولا در به صورت آرام و در هنگام گفتگو با دوستان خود میل میکنند و وقت زیادی را دور میز غذا بگذرانند.
البته باید دقت داشت که نشستن طولانیمدت دور یک میز منجربه خوردن یا نوشیدن بیشازحد بشود.
بسیاری از مردم ایتالیا طبق یک سنت قدیمی معمولا قبل و بعد از شام به گردش و پیادهروی میروند و با هم گپ میزنند.
باید توجه داشت که رژیم ایتالیایی سنتی بسیار متفاوتتر از چیزی است که معمولا در منوی رستورانهای آمریکایی میبینید.
رژیم غذایی مردم ایتالیا سرشار از میوه، سبزیجات، حبوبات، ماهی، ماکیان، روغن زیتون، گوجه فرنگی، غلات سبوسدار و لبنیات است و از گوشت قرمز به میزان بسیار کمی استفاده میکنند.
بهطور کلی ایتالیاییها روز خود را با صبحانهای مختصر شروع میکنند که شامل قهوه با شیر به همراه غلات سبوسدار و یک بیسکویت کوچک است.
تنوع نهار در هر خانواده و هر منطقه ممکن است کاملا متفاوت باشد، اما معمولا شامل دو بخش است. مثلا ساندویچ به همراه سالاد یا یک بشقاب پاستا با یک تکهی کوچک ماهی یا مرغ و سبزیجات.
برای میانوعدهی بچهها، به جای کیک، کلوچه یا شکلات از ماست یا میوه استفاده میشود. بزرگسالان اغلب برای میانوعدهها نوشیدن یک فنجان قهوه یا کاپوچینو با شیر (بهجای کِرم یا خامه) را ترجیح میدهند.
حجم وعدهی غذایی شام بیشتر است، اما خیلی دیر سرو نمیشود (تا غذا بهتر هضم شود). معمولا در این وعده پاستا با سس گوجه فرنگی یا سس سبزی خورده میشود و از یک تکه ماهی یا گوشت به همراه سبزی و میوه بهعنوان دسر استفاده میشود.
همچنین اغلب بهجای نوشیدنیهای مضر، آب معدنی مینوشند و درمقایسه با حجم غذای مردم دیگر کشورها، حجم غذای ایتالیاییها خیلی کمتر است.
2- راز دوم رژیم ایتالیایی: دست کشیدن از غذا در هنگام سیری
مردم ایتالیا نگران میزان کالری دریافتی در رژیم غذایی خود نیستند، زیرا هر وقت احساس سیری کنند، دست از غذا خوردن میکشند.
دکتر استفانو گومینا معتقد است: «ما با معده خود غذا میخوریم نه با ذهن خودمان. اگر که با ذهن خود غذا بخورید، وقتی برای اولین بار احساس سیری کنید دست از غذا میکشید». در واقع ایتالیاییها سعی میکنند از بودن در کنار خانواده حتی با خوردن یک فنجان قهوه هم لذت ببرند.
در ادامه دکتر گومینا توضیح میدهد که ایتالیاییها مردمی بسیار فعال و پرانرژی هستند و بخصوص در مناطق شهری، زمان زیادی را صرف پیادهروی و دوچرخه سواری میکنند.
همانطور که پیش از این نیز گفته شد رژیم غذایی مدیترانهای سرشار از میوه، سبزی، ماهی (یک یا دوبار در هفته)، گوشت گوسفند یا مرغ، غلات سبوسدار و روغن زیتون است که بسیار برای سلامت بدن مفیدند.
دکتر گومینا معتقد است: «تفاوت عمدهی رژیم غذایی ایتالیایی با فرهنگ تغذیه در آمریکا این است که مردم ایتالیا غذای کمتری مصرف میکنند و بعد از صرف شام در هنگام تماشای تلویزیون، کار با رایانه، یا مطالعهی یک کتاب عادت به خوردن تنقلات ندارند.
همچنین ایتالیاییها بهجای خوردن غذاهای شیرین و دسرهای پرکالری، میوه مصرف میکنند. در بخشهای جنوبی ایتالیا، معمولا لیمو پایهی اصلی بیشتر دسرهاست.
3- راز سوم رژیم ایتالیایی: بین کیفیت و کمیت غذا تعادل برقرار می کنند
یکی از آشپزهای معروف ایتالیایی میگوید: “توجه به کمیت و کیفیت غذاها مهمترین اصل در آشپزی است، غذاها نباید خیلی چرب باشند، باید کربوهیدارت کافی داشته باشند و از گوشت ماهی، مرغ و بوقلمون و کمی گوشت قرمز در پخت آنها استفاده میشود.”
همچنین اضافه میکند که “برخلاف تصور مردم، ایتالیاییها غذای زیادی نمیخورند. مردم ایتالیا معمولا در روزهای تعطیل مانند روز یکشنبه که دورهم جمع میشوند، غذای بیشتری درست میکنند ولی بقیهی هفته سعی میکنند غذای کم و سالمی مانند پاستا، سبزیجات، گوشت گوسفند، ماهی و پنیر مصرف کنند و بهندرت از نوشابه، چیپس و تنقلات مضر در وعدههای غذایی استفاده میکنند.”
ایتالیاییها بیشتر از روغن زیتون در پخت غذاها و انواع سالاد استفاده میکنند. البته برخلاف مردم آمریکا که معمولا روغن زیتون را روی میز میگذارند و غذاهای چربتری مصرف میکنند، ایتالیایی غذاهای کمچرب را ترجیح میدهند، که البته در مصرف آن هم زیادهروی نمیکنند.
همچنین بهتر است در طبخ غذاها از چربیهای سالم استفاده شود، اما باید توجه داشته باشید که روغن زیتون هم یک نوع روغن است که زیادهروی در مصرف آن میتواند برای شما ضرر داشته باشد.
4- راز چهارم رژیم ایتالیایی: از مواد غذایی سالم و تازه استفاده می کنند
رژیم غذایی مردم توسکان حاوی لوبیاست که مقدار زیادی پروتئین و فیبر دارد. این رژیم هم میتواند شما را برای مدت بیشتری سیر نگهدارد و هم کالری اندکی دارد. سوپ ریبولیتا (Riboletta) و پاستا ای فاگیولی (e fagioli) دو غذای مورد علاقهی مردم ایتالیاست که با لوبیا درست میشود.
سرکه بالزامیک از مدونا ایتالیا نیز جزو آن مواد غذایی خوشطعم و کم کالری است که در سفرهی ایتالیاییها جایگاه ویژهای دارد.
از سرکه بالزامیک برای طعمدار کردن غذاها و سالادها استفاده میشود.ماهی تازه، سبزی، کنگر، کبر، لیموترش از موادغذایی سالمی هستند که مردم ایتالیا بهوفور در پخت غذاها از آن استفاده میکنند.
روش پخت غذاهای ایتالیایی بسیار ساده و منحصربهفرد است. غذاهای ایتالیایی اغلب از مواد تازه و سبزیجات و محصولات ارگانیک که در باغچهی خانهها کاشته میشود، تهیه میشود.
مردم ایتالیا بهندرت غذاهای آماده خریداری میکنند و بیشتر از سبزیجات تازه در غذاها استفاده میکنند تا همانند پدران و مادران خود سالم غذا بخورند.
ایتالیاییها برای اینکه بتوانند تجربیات و رازهای آشپزی نسلهای گذشتهی خود را در داشتن یک سبک زندگی سالم و رژیم غذایی مفید به نسلهای آینده هم منتقل کنند، معمولا بچهها را در آشپزی مشارکت میدهند.
5- راز پنجم رژیم ایتالیایی: رژیم نمیگیرند!
بهنظر میرسد واژهی رژیم برای مردم ایتالیا یک واژهی ناآشناست. مردم ایتالیا ترجیح میدهند بهجای توجهکردن به برچسب مواد غذایی و میزان کالری مواد غذایی، غذای کمتر و سالمتری مصرف کنند تا نیازی به رژیم گرفتن هم نباشد.
وقتی فرد رژیم میگیرد معمولا دچار افسردگی میشود و این موضوع باعث میشود وزن بیشتری اضافه کند. بنابراین، ایتالیاییها یاد گرفتهاند کم و سالم بخورند و از وعدههای غذایی خود لذت ببرند. به همینخاطر اضافه وزن هم ندارند و مصرف غذاهای شیرین و پرکالری را محدود به روزهای تعطیل میکنند، در نتیجه کمتر هم دچار افسردگی میشوند.
اگر قصد دارید به سراغ غذاهای ایتالیایی بروید، باید بدانید که رژیم ایتالیایی تنها شامل مواد غذایی سالم، مفید و مغذی است. پس بهتر است دور غذاهای سرخکرده و سسهای پرچرب را خط بکشید. میتوانید از سالاد گوجه، سس سبزیجات برای پاستا، و روغن زیتون در طبخ غذاها استفاده کنید. برای طعمدار کردن غذاها هم از سبزی، لیمو، سرکه، و کبر استفاده کنید که هم سالماند و هم کالری کمی دارند.
به طور کلی داشتن رژیم مدیترانه ای و سبک زندگی و رژیم ایتالیایی، خوردن غذاهای سالم همراه با لذت بردن از وعده های غذایی است.
منبع: WebMD
ترازو باشگاهی، قیمت ترازو باشگاهی، خرید ترازو باشگاهی، ترازو قد و وزن، خرید ترازو قد و وزن، قیمت ترازو قد و وزن، ترازوی قد و وزن، ترازو نفرکش، خرید ترازو نفرکش، قیمت ترازو نفرکش، ترازو سکا، قیمت ترازو وزن کشی، قیمت ترازو دیجیتال.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]
Visitor Rating: 5 Stars