[vc_row section_bg_color=”#ffffff”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]سرکه بالزامیک یک نوع سرکه به رنگ قهوه‌ای تیره می باشد. این سرکه از آب انگور تخمیر نشده تولید می‌شود. این سرکه به صورت واقعی ماه‌ها و حتی سال ها طول می‌کشد تا به بهترین نوع سرکه تبدیل شود.

از سرکه بالزامیک برای مزه دار کردن غذاها و همچنین انواع سالادها استفاده کرد. به طور کلی از خواص این  سرکه می‌توان به سلامتی و زیبایی پوست، کاهش وزن و کاهش چربی خون اشاره کرد.

در مقاله قبل در رابطه با خواص نارگیل صحبت کردیم و در این مقاله قصد داریم تا درباره‌‌ی سرکه بالزامیک و خواص آن مطلبی بنویسیم و در نهایت به عوارض جانبی آن نیز اشاره کنیم.

خواص سرکه بالزامیک

همانطور که بیان شد سرکه بالزامیک به عنوان یک چاشنی برای غذا و همچنین سالاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سرکه دارای برخی خواص است که قصد داریم در ادامه 7 خاصیت آن را مورد بررسی قرار دهیم.

سرکه بالزامیک

1- از چربی خون می‌کاهد

میان فوایدی که سرکه‌ بالزامیک دارد، یکی از فواید آن درباره‌ی اثر مثبت آن در کاهش چربی خون است. در رابطه با  فایده این نوع سرکه به خوبی تحقیق و مطالعه شده است. آنتی اکسیدان‌های موجود در این سرکه ، سلول‌های بیگانه‌خواری را که برای بدن سمی هستند و سطح کلسترول خون (کلسترول بد) را بالا می‌برند، نابود می‌کنند. با مصرف سرکه بالزامیک به‌عنوان سس، می‌توانید جلوی انسداد رگ‌های خونی بدن‌تان را بگیرید.

2- گوارش بهتر با سرکه بالزامیک

یک ترکیب فعال و دارای پروبیوتیک که میتواند به هضم غذا هم کمک کند، اسید استیک موجود در سرکه بالزامیک است. این ترکیب می‌تواند به هضم هر چه بهتر غذا کمک کند. پروبیوتیک یا همان باکتری‌های مفید، سلامت روده را افزایش می‌دهد و به هضم غذا کمک می‌کند. درعین‌حال، سرکه بالزامیک بر روی سیستم ایمنی بدن نیز تاثیر دارد کل عملکرد سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد. همچنین این ترکیبات پروبیوتیک موجود در اسید استیک به برخی از افراد احساس سیری می‌دهد.

3- به کاهش وزن کمک می‌کند

انواع سرکه‌ها به ضدچاقی معروف هستند و سرکه بالزامیک هم از این قاعده مستثنی نیست. همانطور که در بالا اشاره شد، پروبیوتیک های موجود در این سرکه کمک می‌کنند که فرد احساس سیری طولانی‌تری داشته باشد. این چاشنی خوش‌طعم برخلاف مواد دیگر مانند کره و مایونز، کاملا بدون چربی است. با وجود این موارد خیلی عجیب نیست که با احساس سیری بلندمدت تری که با سرکه بالزامیک به دست می‌آورید، مقدار کالری کتری دریافت کنید و کاهش وزن داشته باشید.

سرکه بالزامیک

4- مناسب برای افراد مبتلا به دیابت

بر اساس تحقیقی در سال ۲۰۰۶، مشخص شد که وقتی سرکه بالزامیک به‌همراه غذا مصرف شود، قند خون را تنظیم می‌کند. سرکه بالزامیک، اثرات ضدگلیسمی دارد و باعث می‌شود که بعد از صرف وعده‌ی غذایی، قند خون فرد بیش‌ازحد بالا نرود و سطح آن، پس از ۵ ساعت به حالت طبیعی بازگردد. همچنین استفاده از سرکه بالزامیک به‌عنوان چاشنی در بیشتر غذاها، به‌دلیل این‌که جلوی افزایش ناگهانی قند خون را می‌گیرد، برای دیابتی‌ها بسیار مناسب است.

5- بهبود گردش خون در بدن

سرکه بالزامیک، حاوی پلی‌فنول‌هایی است که می‌توانند سیستم گردش خون در بدن را بهبود بخشند. شاید خیلی به این موضوع توجه نداشته باشید اما این سرکه از میوه‌ی انگور تهیه شده است و به همین دلیل  می‌تواند جلوی حملات قلبی را بگیرد و از ایجاد پلاکت در رگ‌های خونی پیشگیری کند. به‌همین‌دلیل قرن‌هاست که مردمان بومی کشورهای مدیترانه‌ای، این سرکه را «شفابخش» و «ضد پیری» می‌دانند.

6- سرکه بالزامیک مناسب افرادی که فشار خون بالا دارند

سرکه بالزامیک یک نوع سرکه است که به سلامت سیستم رگ‌‌های خونی بدن کمک می‌کند. در مطالعات آزمایشگاهی در سال ۲۰۰۱ که بر روی برخی موش انجام شد، مشخص شده که سرکه‌ بالزامیک می‌تواند از فشار خون بکاهد. با استفاده از ۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری از این سرکه به‌عنوان سس یا ماریناد، نه‌تنها غذای‌تان خوشمزه‌تر می‌شود، بلکه به حفظ سلامت بدن‌تان کمک می‌کند.

7- باعث بهبود سلامت پوست می‌شود

انواع سرکه‌ها مانند سرکه‌ سیب می‌توانند برای درمان‌ آکنه و جوش‌های عفونی مؤثر باشند. این نوع سرکه را می‌توان برای درمان آکنه به‌صورت موضعی استفاده کرد. البته به‌دلیل اینکه ممکن است موجب ایجاد لکه شود، بهتر است، این سرکه به‌طور مستقیم روی پوست قرار نگیرد. سرکه بالزامیک حاوی ترکیبات ضدمیکروبی، اسید استیک و آنتی اکسیدان است. همچنین گنجاندن سرکه بالزامیک در رژیم غذایی، موجب تمیزی و روشن‌تر شدن پوست می‌شود.

انواع سرکه

خطرات و عوارض سرکه بالزامیک

بر اساس مطالعات، سرکه بالزامیک عوارضی هم دارد که البته درمقایسه با فواید آن، بسیار ناچیز هستند. مصرف سرکه بالزامیک خام، ممکن است موجب تورم گلو و صدمه به مری می‌شود. در ضمن ممکن است با صدمه زدن به جداره‌ی معده، فرد را دچار معده درد کند. البته این عوارض پس از مصرف زیاد و بیش‌ازحد این سرکه به‌وجود می‌آید.

هر زمان که احساس درد یا سوزش معده کردید، باید بلافاصله از مصرف سرکه بالزامیک خودداری کنید. مقدار مصرف روزانه‌ی این سرکه، حداکثر ۲ قاشق‌ غذاخوری است. هنگام خرید این سرکه، دقت کنید که آن را به صورت اصل و خالص، که حاوی قند اضافی نیست، بخرید.

 

منبع: Healthline

ترازو باشگاهی، قیمت ترازو باشگاهی، خرید ترازو باشگاهی، ترازو قد و وزن، خرید ترازو قد و وزن، قیمت ترازو قد و وزن، ترازوی قد و وزن، ترازو نفرکش، خرید ترازو نفرکش، قیمت ترازو نفرکش، ترازو سکا، قیمت ترازو وزن کشی، قیمت ترازو دیجیتال.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]