[vc_row section_bg_color=”#ffffff”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

بیماری آنمیا زمانی اتفاق می افتد که بدن شما گلبول های قرمز کافی نداشته باشد. این وضعیت عمدتا ناشی از خونریزی، تخریب سلول های قرمز خون یا عدم توانایی بدن برای ایجاد گلبول های قرمز خون است. انواع مختلفی از بیماری آنمیا وجود دارد.

شایع ترین نوع بیماری آنمیا فقر آهن است. گلبول های قرمز دارای پروتئینی به نام هموگلوبین هستند. هموگلوبین پر از آهن است. بدون آهن کافی، بدن شما نمی تواند هموگلوبین ایجاد کند که نیاز به ایجاد گلبولهای قرمز کافی برای تولید اکسیژن در بدن شما می باشد.

کمبود فولات و ویتامین B-12 نیز ممکن است بر توانایی بدن شما برای ایجاد گلبول های قرمز تأثیر بگذارد. اگر بدن شما نمیتواند B-12 را به درستی پردازش کند، ممکن است کم خونی ناشی از آن ایجاد شود.

رژیم حاوی آهن و ویتامین B مانند برنامه زیر بسیار مهم است اگر شما کم خونی دارید. حتما با پزشک خود درباره مکمل ها صحبت کنید. 

در مطلب قبلی به بررسی رژیم 17 روزه پرداختیم و در این مطلب قصد داریم تا بهترین رژیم برای بیماری آنیما را بررسی کنیم.

بیماری آنمیا

برنامه رژیم بیماری آنمیا 

برنامه های درمان بیماری آنمیا اغلب شامل تغییرات غذایی می شوند. بهترین رژیم غذایی کم خونی شامل غذاهای غنی از آهن و دیگر ویتامین های ضروری برای تولید هموگلوبین و تولید گلبول قرمز است.

این برنامه باید شامل غذاهایی باشد که به بدن شما کمک می کند تا آهن را بهتر جذب کند.دو نوع آهن در غذاها وجود دارد: آهن هم و آهن غیر هم. آهن هم در گوشت، مرغ و غذاهای دریایی یافت می شود. آهن غیرهیم در غذاهای گیاهی و غذاهای غنی شده با آهن یافت می شود.

بدن شما می تواند هر دو نوع را جذب کند، اما آهن هیم را راحت تر جذب می کند.اگرچه برنامه های درمان آنمیا به صورت فردی هستند، اما بیشتر آنها به 150 تا 200 میلی گرم آهن روزانه نیاز دارند.

این مقدار از آهن تنها از طریق سخت رژیم گرفتن جذب می شود. شما همچنین ممکن است نیاز به مصرف قرص آهن یا مکمل آهن اضافی داشته باشید تا نیاز خود را برای بهبود بیماری آنمیا برطرف کنید. 

بیماری آنمیا

سبزیجات

سبزیجات برگ دار، به ویژه آنهایی که تیره هستند یکی از بهترین منابع آهن غیر هم هستند مانند اسفناج و کلم بروکلی. بعضی از سبزیجات برگ مانند حاوی فولات هستند. رژیم کم فولات ممکن است کم خونی و فقر آهن ایجاد کند. مرکبات، لوبیا و نخود فرنگی منبع خوبی از فولات هستند.

برخی از سبزیجات با آهن زیاد مانند اسفناج و کلم بروکلی نیز اگزالات دارند. اگزالات ترکیباتی هستند که از جذب آهن غیر هم جلوگیری می کنند. بنابراین، در حالی که مفید هستند نمی تواند به مقدار زیاد از سبزیجات استفاده کرد.

ویتامین C به آهن معده کمک می کند. خوردن برگ سبزی با غذاهای حاوی ویتامین C مانند پرتقال، فلفل قرمز و توت فرنگی ممکن است جذب آهن را افزایش دهد. 

 

 غذاهای دریایی

برخی از غذاهای دریایی،  آهن هیم را دارند مانند صدف ها، خرچنگ ها و میگوها که منابع خوبی هستند. اکثر ماهی ها حاوی آهن هستند. ماهی های دارای آهن بالا شامل:

  • ساردین، کنسرو شده در روغن
  • کنسرو ماهی تن تازه
  • ماهی قزل آلا تازه

اگرچه هر دو ماهی تازه و کنسرو شده منابع خوبی از آهن هستند اما ماهی قزل آلا در کلسیم بالا است. کلسیم با جذب آهن ارتباط دارد و جذب آن را کاهش می دهد. غذاهای حاوی کلسیم بالا نباید همزمان با غذاهای غنی از آهن مصرف شوند. سایر نمونه هایی از غذاهای غنی از کلسیم عبارتند از:

  • شیر
  • ماست
  • كفير
  • پنیر
  • ساردین ها
  • کلم بروکلی

بیماری آنمیا

 گوشت و مرغ و جگر برای مبارزه با بیماری آنمیا

تمام گوشت و مرغ حاوی آهن هیم است. گوشت قرمز، گوشت گوسفند و گوشت گوزن بهترین منابع هستند. مرغ ها مقادیر کمتری از آهن را دارند. خوردن گوشت یا مرغ با مواد غذایی حاوی آهن غیر هم مثل سبزیجات سبب جذب آهن می شود.

بسیاری از مردم از خوردن گوشت ارگان های بدن حیوانات مانند جگر اجتناب می کنند، اما آنها یک منبع عالی از آهن هستند. جگر مسلما محبوب ترین گوشت ارگان است. جگر از آهن و فولات غنی است. برخی از گوشت های غنی از آهن مانند زبان قلب و کلیه هستند.

بیماری آنمیا

 غذاهای غنی شده

بسیاری از غذاها با آهن تقویت می شوند. این غذاها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید اگر گیاهخوار هستید و یا محدودیت برای خوردن منابع دیگر آهن دارید:

آب پرتقال غنی شده

غلات غنی شده

ماکارونی غنی شده

غذاهای ساخته شده از ذرت معدنی غنی شده

برنج سفید غنی شده 

فراموش نکنید !

هیچ غذایی برای درمان و از بین بردن بیماری آنمیا  نیست. اما خوردن یک رژیم غذایی سالم که غنی از سبزیجات تیره، برگ سبز، آجیل و مغزها، غذاهای دریایی، گوشت و لوبیا است، می تواند به شما کمک کند که آهن مورد نیاز برای مدیریت بیماری آنمیا  را دریافت کنید.

غذاهای اسیدی اغلب آهن را جذب می کنند و غذاهایی که برای مدت کوتاهی پخته می شوند، به مقدار حداقل از آهن را جذب می کنند. هنگام رعایت یک برنامه رژیم غذایی بیماری آنمیا ، این دستورالعمل ها را به یاد داشته باشید:

  • غذاهای غنی از آهن را با غذاها یا نوشیدنی هایی که جذب آهن را محدود می کنند، مصرف نکنید. این غذا و نوشیدنی ها شامل قهوه یا چای، تخم مرغ، غذاهای حاوی اگزالات و مواد غذایی با کلسیم بالا هستند.
  • خوردن غذاهای غنی از آهن با غذاهای غنی از ویتامین C مانند پرتقال، گوجه فرنگی و یا توت فرنگی برای بهبود جذب.
  • خوردن غذاهای غنی از آهن با غذاهای حاوی بتا کاروتن، مانند زردآلو، فلفل قرمز و چغندر، برای بهبود جذب.
  • خوردن انواع غذاهای حاوی آهن هم و غیر هم در طول روز تا میزان مصرف آهن خود را افزایش دهید.
  • خوردن آهن هم و غیر هم با هم تا بتوانید جذب آهن را افزایش دهید.
  • اضافه کردن غذاهای غنی از فولات و ویتامین B-12 برای حمایت از تولید گلبول قرمز.

 

 

منبع: Healthline

ترازو باشگاهی، قیمت ترازو باشگاهی، خرید ترازو باشگاهی، ترازو قد و وزن، خرید ترازو قد و وزن، قیمت ترازو قد و وزن، ترازوی قد و وزن، ترازو نفرکش، خرید ترازو نفرکش، قیمت ترازو نفرکش، ترازو سکا، قیمت ترازو وزن کشی، قیمت ترازو دیجیتال.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]