[vc_row section_bg_color=”#ffffff”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]فندق یکی از انواع آجیل است که از درخت کوری‌لوس گرفته می‌شود. مناطق مختلفی مانند ترکیه، ایتالیا، اسپانیا و آمریکای شمالی درختان فندق زیادی دارند.

فندق خوراکی خیلی خوشمزه‌ای است و به صورت خام و حتی پخته شده بر روی پاستا مصرف می‌شود.

مانند سایر آجیل‌ها و دانه‌ها، مواد مغذی فندق نیز بسیار زیاد است و خواص بسیاری دارد. فندق سرشار از مواد پروتئین است. چربی‌ها، انواع ویتامین ها و مواد معدنی موردنیاز بدن نیز در این دانه به‌وفور یافت می‌شوند.

در مطلب قبلی به مطلبی درباه کاهش کلسترول پرداختیم و در این مطلب قصد داریم در رابطه با خواص فندق صحبت کنیم تا از خواص این دانه آگاه شوید.

1- سرشار از مواد مغذی

فندق دانه‌ای سرشار از مواد مغذی است. هر چند مواد مغذی موجود در آن کالری زیادی دارند، اما سرشار از مواد مفید و چربی‌های سالم هستند.

۲۸ گرم فندق یا ۲۰ دانه‌ی کامل آن شامل مواد زیر است:

کالری: ۱۷۶؛

چربی کل: ۱۷ گرم؛

پروتئین: ۴٫۲ گرم؛

کربوهیدرات: ۴٫۷ گرم؛

فیبر: ۲٫۷ گرم؛

ویتامین E (ای): ۲۱ درصد از میزان نیاز روزانه؛

تیامین: ۱۲ درصد از نیاز میزان روزانه؛

منیزیم: ۱۲ درصد از میزان نیاز روزانه؛

مس: ۲۴ درصد از میزان نیاز روزانه؛

منگنز: ۸۴ درصد از میزان نیاز روزانه.

علاوه‌براین‌ها فندق حاوی مقدار زیادی ویتامین B6، فولات، فسفر، پتاسیم و زینک (روی) است.

خواص فندق

ضمن این‌که از سایر خواص فندق می‌توان به وجود چربی‌های تک اشباع‌نشده و چربی‌های چندتایی غیراشباع، که شامل اسیدهای چرب اُمگا ۶ و اُمگا ۹ مانند اولئیک اسید هستند اشاره کرد. هر 28 گرم فندق، ۱۱٫۲ گرم فیبر تولید می‌کند.

البته باید به این نکته توجه داشت که فندق حاوی فیتیک‌اسید نیز هست. این ماده مانع جذب مواد معدنی، نظیر آهن و روی می‌شود.

2- فندق سرشار از آنتی اکسیدان

فندق دارای مقادیر بسیار زیادی آنتی اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان بدن را از استرس اکسیداتیو دور نگه می‌دارد. استرس اکسیداتیو می‌تواند موجب تخریب ساختار سلول، تسریع پیری، سرطان و بیماری های قلبی شود.

فراوان‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در فندق به‌عنوان ترکیبات فنولیک شناخته می‌شوند. مطالعات ثابت کرده‌اند که این ترکیبات مانع از التهاب و باعث کاهش کلسترول در بدن می‌شوند. ضمن اینکه برای سلامت قلب مفید هستند و در برابر سرطان‌ها از بدن محافظت می‌کنند.

تحقیقاتی ۸ هفته‌ای نشان داد که مصرف فندق بدون پوست یا با پوست، به‌شکل کاملا مشخصی مانع از استرس اکسیداتیو می‌شود و کسانی که در این ۸ هفته فندق مصرف کرده‌اند، نسبت به کسانی که فندق مصرف نکرده‌اند، کاهش محسوسی در استرس اکسیداتیو داشته‌اند.

 بیشتر آنتی‌اکسیدان فندق و سایر دانه‌های مشابه آن، در پوست‌شان ذخیره می‌شود و پس از سرخ‌شدن و اصطلاح «بو‌دادن» آجیل این آنتی‌اکسیدان‌ها از بین می‌رود. بنابراین بهتر است که فندق را با پوست و بدون تفت‌دادن مصرف کنید.

3- فندق برای قلب مفید است

فندق می‌تواند از قلب در برابر خطرات محافظت کند.

در فندق آنتی‌اکسیدان و اسیدهای چرب سالم، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی فندق را افزایش می‌دهد و سطح کلسترول خون را پایین می‌آورد.

مطالعه‌ای یک‌ماهه روی ۲۱ نفر با سطح کلسترول بالا صورت گرفته است. این افراد ۱۸ تا ۲۰ درصد از کالری روزانه‌شان را از مصرف فندق به‌دست می‌آوردند. نتیجه‌ی پژوهش نشان می‌داد که کلسترول، تری‌گلیسیرید و کلسترول بد یا LDL در آن‌ها کاهش داشته است.

خواص فندق

 شرکت‌کنندگان در این مطالعه در پایان تحقیق، از نظر سلامت عروق و رگ‌ها و نشانگرهای تورم در خون نیز بهبود یافته بودند.

همچنین سایر تحقیقات که از بازبینی ۹ مطالعه روی بالغ بر ۴۰۰ نفر نیز چنین مواردی را نشان می‌داد. نتایج حاصل از این تحقیقات، کاهش LDL بد و سطح کلی کلسترول در افرادی داشت که فندق مصرف می‌کردند؛ درحالی‌که کلسترول HDL خوب و تری‌گلیسیرید در آنها ثابت مانده بود.

پژوهش‌های دیگری نیز درباره‌ی خواص فندق صورت گرفته است. این مطالعات نیز نشان می‌دهند که مصرف فندق باعث کاهش چربی خون می‌شود و سطح ویتامین E را بالا می‌برد.

درواقع به‌نظر می‌رسد که وجود اسیدهای چرب، فیبر غذایی، آنتی‌اکسیدان‌ها، پتاسیم و منیزیم به تعادل فشار خون کمک زیادی می‌کند. به‌طور کلی، مصرف ۲۹ تا ۶۹ گرم فندوق در طول روز با عوامل دخیل در سلامت قلب رابطه‌ی مستقیمی دارد.

4- فندق باعث کاهش ابتلا به سرطان

فندق دارای مقادیر زیادی از ترکیبات آنتی اکسیدانی، ویتامین و مواد معدنی است که به آن خاصیت ضد سرطانی می‌دهد.

در میان سایر آجیل‌ها مانند پسته و گردو و…، فندق بیشترین میزان از آنتی‌اکسیدان‌های موسوم به پروآنتوسیانیدین‌ها را داراست.

آزمایش‌های کِشت و انجام آزمایش روی برخی از حیوانات نشان داده است، پروآنتوسیانیدین‌ها می‌توانند به جلوگیری و درمان برخی از انواع سرطان کمک کنند. به‌نظر می‌رسد که آنها می‌توانند از استرس اکسیداتیو جلوگیری کنند.

 

به علاوه، وجود ویتامین E که آنتی‌اکسیدانی قوی است و به حفاظت سلول‌ها در برابر تخریبی که باعث ایجاد یا پیشرفت سرطان می‌شود نیز از خواص فندق به‌شمار می‌رود.

همچنین فندق دارای منیزیم نیز هست. منیزیم به عملکرد آنزیم‌هایی که تخریب اکسیداتیو را کاهش می‌دهد و باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می‌شود، کمک زیادی می‌کند.

 

نتیجه‌ی آزمایش‌های کِشت نشان می‌دهند که عصاره‌ی فندق در درمان سرطان دهانه رحم، سرطان کبد، سرطان سینه و سرطان روده بزرگ مفید واقع می‌شود.

مطالعه‌ای روی حیوانات حاکی از آن بود که استفاده از محصولی تولیدشده از عصاره‌ی پوست فندق بعد از ۸ هفته مطالعه و پژوهش باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ شده است.

علاوه بر این، مطالعات انجام‌گرفته روی حیوانات و مطالعات کِشت در آزمایشگاه‌ها بوده است و همچنان به پژوهش‌ها و تحقیقات بیشتر نیاز است.

5- کاهش التهاب از خواص فندق

خواص فندق باعث کاهش نشانگرهای التهابی می‌شود و این تأثیر به‌خاطر وجود چربی‌های سالم است. مطالعه‌ای روی ۲۱ نفر با سطح بالای کلسترول، چگونگی تأثیر فندق بر نشانگرهای التهابی مانند پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا را نشان داد.

افراد حاضر در این تحقیق بعد از ۴ هفته مصرف فندق در رژیم غذایی‌شان (در حدود ۱۸ تا ۲۰ درصد از کالری موردنیازشان)، به‌شکل محسوسی سطح التهاب‌شان کاهش یافت که این موضوع یکی از خواص فندق مشاهده شده در آن‌ها بوده است.

 

علاوه‌براین، مصرف ۶۰ گرم فندق به‌طور روزانه، در طول ۱۲ هفته، به کاهش التهاب در افراد دچار اضافه‌وزن منجر شده بود. مطالعه‌ای دیگر نیز نشان داد که خوردن فندق بر التهاب تأثیر می‌گذارد.

مطالعه‌ای دیگر نیز نشان داد که مصرف فندق چگونه بر کاهش التهاب اثر می‌گذارد. این مطالعه نشان داد که خوردن ۴۰ گرم فندق می‌تواند موجب کاهش واکنش‌های التهابی در افراد سالم بشود.

فندق

 

به‌طور مشابه، ۵۰ نفر مبتلا به سندروم متابولیک (سوخت‌وساز بدن) بعد از مصرف ۳۰ گرم از ترکیب آجیل‌های مختلف شامل ۱۵ گرم گردو، ۷.۵ گرم بادام و ۷.۵ گرم فندق در طول ۱۲ هفته، در مقایسه با گروه کنترل، التهاب‌شان کاهش یافت.

با وجود این، نتیجه‌ی بیشتر مطالعات این است که خوردن فندق به‌تنهایی مؤثر نیست. برای کاهش التهاب باید رژیمی با کنترل مصرف کالری انجام شود.

6- کاهش سطح قند خون از خواص فندق

آجیل‌های مختلفی همچون گردو و بادام باعث کاهش سطح قند خون می‌شوند.

تحقیقات اندکی نیز این موضوع را درباره‌ی فندق تأیید می‌کنند. مطالعه‌ای تأثیر فندق بر سطح خون را هنگام ناشتایی بر ۴۸ فرد مبتلا به دیابت نوع دوم بررسی کرد. از این ۴۸ نفر، نیمی از افراد، از فندق به‌عنوان میان‌وعده استفاده کرده بودند و نیمی دیگر نیز به‌عنوان گروه کنترل بررسی شدند.

بعد از ۸ هفته، افرادی که فندق مصرف می‌کردند، هنگام ناشتایی، کاهش محسوسی در سطح خون خود نداشتند و از این خواص فندق بهره‌مند شده بودند.

اما پژوهش دیگری روی ۵۰ نفر مبتلا به سندروم متابولیک صورت گرفت و در آن، به افراد حاضر در پژوهش، ترکیبی از ۳۰ گرم آجیل مختلف شامل ۱۵ گرم گردو، ۷٫۵ گرم بادام و ۷٫۵ گرم گردو داده شد. بعد از ۱۲ هفته، کاهش محسوسی در سطح انسولین ناشتای افراد دیده شد.

علاوه‌براین، اسید اولئیک که اسید چرب اصلی موجود در فندق است، تأثیرات مثبتی بر حساسیت انسولینی نشان داده بود.

انواع آجیل

 

در مطالعه دیگر که به‌مدت ۲ ماه انجام گرفته بود، مشخص شد که رژیم غذایی توأم با اسیداولئيک می‌تواند موجب کاهش محسوس سطح انسولین و قند خون شود.

درحالی‌که در ۱۱ نفر که دچار دیابت نوع دوم بودند، موجب افزایش حساسیت انسولینی شد. این طور که مشخص است، رژیم غذایی غنی‌شده با آجیل‌های گوناگون شامل فندق می‌تواند موجب کاهش قند خون و افزایش حساسیت انسولینی شود.

7- استفاده ساده از فندق در رژیم غذایی برای استفاده از خواص آن

فندق به راحتی می‌تواند به عنوان یک میان وعده در رژیم غذایی جا باز کند تا به راحتی بتوان از خواص فندق در رژیم غذایی استفاده کرد. مثلا می‌توانید از این خوراکی خوشمزه به‌شکل پودر، دانه‌ی کامل، بوداده استفاده کنید.

اما به‌نظر می‌رسد که بیشتر افراد ترجیح می‌دهند تا فندق را به‌شکل کامل میل کنند و از مشتقات آن چندان استقبال نمی‌کنند. برای جداسازی پوست فندق می‌توان آن را به‌مدت ۱۰ دقیقه در آب جوشاند، اما یادتان باشد که بیشتر خواص آنتی‌اکسیدانی آن در پوستش یافت می‌شود.

خواص فندق

از فندق پوست‌کنده می‌توان برای تولید ترکیبات مغذی، آرد یا کَره استفاده کرد. فندق را می‌توان در ترکیب با شکلات و چاشنی‌هایی چون دارچین یا فلفل قرمز برای شیرینی یا افزودن چاشنی‌ به غذاها استفاده کرد. مثلا می‌توان از ترکیبات پودر فندق برای تزئین بستنی‌ها و کیک‌های مختلف بهره برد.

نتیجه‌گیری از خواص فندق

فندق سرشار است از مواد مغذی شامل ویتامین‌ها، مواد معدنی، ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و چربی‌های مفید است.

خواص فندق در حفظ و بهبود سلامتی نقش مهمی دارند؛ مثلا به کاهش چربی خون، تنظیم فشار خون، کاهش التهاب و بهبود سطح قند خون کمک می‌کند.

 البته فندق نیز مانند سایر آجیل‌ها می‌تواند در برخی از افراد موجب واکنش‌های آلرژیک (حساسیت‌زا) شود. در کل باید گفت که فندق‌ها، بسیار خوشمزه و مقوی هستند و به‌سادگی می‌توانند در رژیم غذایی شما جایی برای خود پیدا کنند.

 

منبع: Healthline

ترازو باشگاهی، قیمت ترازو باشگاهی، خرید ترازو باشگاهی، ترازو قد و وزن، خرید ترازو قد و وزن، قیمت ترازو قد و وزن، ترازوی قد و وزن، ترازو نفرکش، خرید ترازو نفرکش، قیمت ترازو نفرکش، ترازو سکا، قیمت ترازو وزن کشی، قیمت ترازو دیجیتال.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]