[vc_row section_bg_color=”#ffffff”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]نارگیل یکی از میوه هایی است که علاوه بر مزهی خوب، پر از خاصیت نیز میباشد. اگرچه در گذشته گفته میشد نارگیل برای سلامتی ضرر دارد و مصرف آن ممکن است باعث مسکلاتی برای قلب گردد اما در سال های اخیر و طبق تحقیقات مشخص شده است که خواص نارگیل بسیار زیاد میباشد.
در مطلب قبل در رابطه با خواص گشنیز به عنوان یک سبزی آشنا شدیم و در این مطلب قصد داریم تا خواص نارگیل را مطالعه کنیم.
نارگیل دقیقا چیست و از کجا آمده؟
اولین سوال این است که نارگیل دقیقا چیست؟ یک نوع میوه؟ یا یک نوع دانه؟ برای پاسخ به این سوال بهتر بگوییم نارگیل هم میوه و هم دانه است.
اگر نارگیلی که از درخت میافتد را بردارید، میبینید که سفت و سبز است؛ این لایه به اگزوکارپ (exocarp) معروف است. درست بعد از این لایه، آن غلاف قهوهای و مودار قرار دارد که مزوکارپ (mesocarp) نامیده میشود.
داخل آن لایه و خارج از دانه، اندوکارپ (endocarp) قرار دارد. دانه را که باز میکنید، به آن لایه سفید از «گوشت» نارگیل و مایع داخلش میرسید.
نارگیل سالهای سال است که مصرف میشود. به طور مثال جهانگردانی که در قرن پنجم وارد هند شدهاند درباره نارگیل نوشتهاند.
درخت نارگیل در مناطق گرمسیری میروید. با وجود اینکه نارگیل یک میوه بومی آمریکا نیست ولی، در مناطقی مثل هاوایی، ماداکاسگار و فلوریدا میروید.
همانطور که باین شد، در گذشته برخی نارگیل را مضر می دانستند. به طور مثال یک فنجان شیر نارگیل که از گوشت سفید آن گرفته میشود 552 کالری و 57 گرم چربی دارد. علاوه بر این، تقریبان 90 درصد این چربی، اشباع شده است.
اگرچه خود نارگیل هیچ تغییری نکرده، اما استفاده از آن طی دهههای اخیر پیشرفت کرده است.
در حال حاضر نارگیل فقط در شیرینی ها استفاده نمیشود. میتوان با روغن نارگیل آشپزی کرد، برای درستکردن قهوه یا اسموتی از آن استفاده کرد، از آب نارگیل استفاده کرد و حتی برخی از افراد از خواص روغن نارگیل برای مو و پوست خود استفاده کرد.
ارزش غذایی کامل نارگیل
همانطور که در قبل هم مطالعه کردید، نارگیل را میتوان به شکل های مختلف (شیر، روغن، آب و …) استفاده کرد و از خواص نارگیل استفاده کرد. در ادامه برخی ارزش های غذایی از شکل های مختلف نارگیل را بررسی میکنیم.
28 گرم گوشت نارگیل، به صورت خشک
- کالری: ۱۸۷ کالری (۹ درصد از نیاز روزمرهی انسان)؛
- چربی: ۱۸ گرم (۲۸ درصد از نیاز روزمره)؛
- چربی اشباعشده: ۱۶ گرم (۸۰ درصد از نیاز روزمره)؛
- پروتئین: ۲ گرم (۴ درصد از نیاز روزمره)؛
- کربوهیدرات: ۷ گرم (۲ درصد از نیاز روزمره)؛
- فیبر: ۵ گرم (۲۰ درصد از نیاز روزمره)؛
- قند: ۲ گرم.
228 گرم شیر نارگیل
- کالری: ۵۵۲ کالری (۲۷ درصد از نیاز روزمرهی انسان)؛
- چربی: ۵۷ گرم (۸۸ درصد از نیاز روزمره)؛
- چربی اشباعشده: ۵۰ گرم (۲۵۰ درصد از نیاز روزمره)؛
- پروتئین: ۵٫۵ گرم (۱۱ درصد از نیاز روزمره)؛
- کربوهیدرات: ۱۳ گرم (۴ درصد از نیاز روزمره)؛
- فیبر: ۵ گرم (۲۰ درصد از نیاز روزمره)؛
- قند: ۸ گرم.
226 گرم آب نارگیل
- کالری: ۴۶ (۲ درصد از نیاز روزمرهی انسان)؛
- چربی: ۰٫۵ گرم (۱ درصد از نیاز روزمره)؛
- چربی اشباعشده: ۰٫۴ گرم (۰ درصد از نیاز روزمره)؛
- پروتئین: ۲ گرم (۴ درصد از نیاز روزمره)؛
- کربوهیدرات: ۹ گرم (۳ درصد از نیاز روزمره)؛
- فیبر: ۳ گرم (۱۲ درصد از نیاز روزمره)؛
- قند: ۶ گرم.
1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل
کالری: ۱۲۱ (۶ درصد از نیاز روزمرهی انسان)؛
چربی: ۱۳ گرم (۲۰ درصد از نیاز روزمره)؛
چربی اشباعشده: ۱۱ گرم (۵۵ درصد از نیاز روزمره)؛
پروتئین: ۰ گرم؛
کربوهیدرات: ۰ گرم؛
فیبر: ۰ گرم؛
قند: ۰ گرم.
فواید و خواص نارگیل برای سلامتی
همانطور که مشخص است، نارگیل منبع مهمی از فیبر اشباع است که بهراحتی هضم میشود. همچنین با مصرف نارگیل ویتامین B6، آهن و مواد معدنی همچون منیزیم، روی، مس، منگنز و سلنیم هم دریافت میکنید.
حدود نیمی از چربی اشباعشده در نارگیل از اسید لوریک است که میتواند به بالابردن سطح کلسترول محافظ قلب اچدیال یا کلسترول خوب کمک کند (اما متأسفانه کلسترول مضر الدیال یا کلسترول بد را هم افزایش میدهد).
استفاده از مقدار کمی روغن نارگیل در چارچوب یک رژیم غذایی سالم هیچ مشکلی ندارد، اما نباید تنها روغنی باشد که استفاده میکنید.
از خواص آب نارگیل میتوان گفت آب نارگیل منبع خوب پتاسیم است؛ مادهای معدنی که به تعادل سطح سدیم در بدن و تنظیم فشار خون کمک میکند.
اما بنابر تحقیقات آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، این درست نیست که آب نارگیل سیراب کنندهتر از آب معمولی باشد، یا نوشیدنی فوقالعادهای برای پس از ورزش محسوب شود.
یکی دیگر از خواص نارگیل در گوشت نارگیل میباشد. در ۲ قاشق غذاخوری آرد نارگیل که از گوشت نارگیل خشک بهدست میآید، ۵ گرم فیبر وجود دارد و همین امر باعث میشود آرد نارگیل جایگزین بسیار عالی برای آرد سفید سنتی باشد.
این موضوع بهویژه برای کسانی که از رژیم بدون گلوتن استفاده میکنند یکی از خواص مهم نارگیل به حساب می آید.
بررسی خوردن نارگیل و کاهش وزن
بعد از بررسی خواص نارگیل حالا وقت آن است که بررسی کنیم آیا خوردن نارگیل باعث کاهش وزن خواهد شد یا خیر. با وجود اشارههایی که به قهوهی چربیسوزِ حاویِ روغن نارگیل میشود، مشخص نیست که آیا نارگیل واقعا به کاهش وزن کمک میکند یا نه.
این موضوع مهم است که بدانید، نارگیل غذایی سرشار از کالری است و غذاهایی که به کاهش وزن کمک میکنند، نباید چنین ویژگیای داشته باشند.
معمولا بیان میشود روغن نارگیل میتواند به کاهش وزن کمک کند، چون منبع خوبی از اسید چربی بهنام تریگلیسرید با زنجیرهی متوسط (medium-chain triglycerides) یا MCT است که بهسرعت در بدن جذب میشوند.
البته روغن MCT را هم میتوانید بخرید. اما بعضیها نارگیل و روغن MCT را باهم ترکیب میکنند و تصور میکنند که هردوی اینها تأثیر یکسانی بر بدن دارند.
تحقیقات علمی در این زمینه با تردید همراه هستند و درحقیقت به یک نتیجهی واحد نرسیدهاند. بررسیها حاکی از آن است که مطالعات انجامشده نشان میدهند که روغن نارگیل کمکی به کاهش نمیکند.
مطالعهی دیگری که تأثیرات روغن نارگیل را نسبت به روغن MCT مقایسه کرده، نشان میدهد که خوردن اسموتی صبحانهای که حاوی روغن MCT باشد، درمقایسه با روغن نارگیل یا سایر روغن های گیاهی، حس سیری را افزایش و مقدار غذای مصرفی در وعدهی ناهار را کاهش میدهد.
نویسندههای مطلبی که به این موضوع اشاره کرده است، میگویند نتایج نشان میدهند که مردم نباید اینطور فرض کنند خوردن روغن نارگیل درست مانند خوردن روغن MCT است.
بررسی دیگری روی نوجوانان چاق نشان میدهد که وعدهی غذایی حاوی ۲۰ گرم روغن نارگیل، درمقایسه با وعدهای حاوی همین مقدار روغن ذرت، سیری بیشتری در پی ندارد، و سوخت و ساز بدن را هم افزایش نمیدهد.
به طور کلی اینکه علیرغم تمام گفتههای هزاران وبسایت فعال در حوزهی سلامت، همچنان رابطهی بین نارگیل و کاهش وزن مشخص نیست.
تا زمانی که تحقیقات بیشتری انجام شوند و خلاف این را ثابت کنند، نباید نارگیل را اکسیری جادویی برای کاهش وزن قلمداد کنید.
علاوهبراین، اگر مدام روغن نارگیل (یا سایر محصولات نارگیل را) بخورید و با خودتان بگویید که به کاهش وزن کمک میکند، ممکن است کالری بیشتری نسبت به نیاز بدنتان دریافت کنید و افزایش وزن هم داشته باشید.
خواص نارگیل برای پوست و مو
برای مرطوبکردن موی سر یا حالتدادن به آن.
برای از بین بردن خشکی پوست.
برای مانیکور در خانه، روغن نارگیل را روی پوست خشک اطراف ناخن بمالید.
روغن نارگیل را روی صورتتان بمالید، بعد با دستمال آرایش صورتتان را پاک کنید.
عوارض و خطرات نارگیل برای سلامتی
نمیتوان از نارگیل گفت، ولی از چربی اشباعشدهی آن حرفی نزد. درحقیقت یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل ۱۳ گرم چربی دارد که ۱۱ گرم آن اشباعشده است.
از سوی دیگر، هر قاشق غذاخوری کره ۱۱٫۵ گرم چربی دارد که ۷ گرم آن چربی اشباعشده است.
اگر پزشکتان توصیه کرده مصرف چربی اشباعشده را کاهش دهید، بهتر است دیگر از روغن نارگیل برای آشپزی استفاده نکنید. در سال ۲۰۱۷ توصیهای از سوی انجمن قلب آمریکا (American Heart Association) در مجلهی سیرکیولیشن (Circulation) چاپ شد که «روغن نارگیل کلسترول بد را بدون هیچگونه تأثیر مثبتی افزایش میدهد».
این انجمن همچنین عنوان کرد که جایگزینکردن چربی اشباعشده (مثل روغن نارگیل یا کره) با چربی اشباعنشده (مثل روغن زیتون) میتواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی هم مؤثر باشد.
گفته میشود شواهدی وجود دارند مبنی بر اینکه اگرچه روغن نارگیل ممکن است حاوی چربی و چربی اشباعشدهی بیشتری نسبت به کره باشد، اما سطح کلسترول بد را مانند کره افزایش نمیدهد و چهبسا باعث افزایش کلسترول خوب میشود.
منبع: everydayhealth
ترازو باشگاهی، قیمت ترازو باشگاهی، خرید ترازو باشگاهی، ترازو قد و وزن، خرید ترازو قد و وزن، قیمت ترازو قد و وزن، ترازوی قد و وزن، ترازو نفرکش، خرید ترازو نفرکش، قیمت ترازو نفرکش، ترازو سکا، قیمت ترازو وزن کشی، قیمت ترازو دیجیتال.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]
Visitor Rating: 4 Stars