[vc_row section_bg_color=”#ffffff”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]دیابت به گروهی از بیماری های متابولیکی گفته می شود که ویژگی مشترک آن ها افزایش قند خون است و به علت نقص در ترشح انسولین، نقص در عملکرد آن و یا هر دو مورد می باشد.

رعایت رژیم های دیابتی و بررسی مداوم قند خون، از مهم ترین مراقبت ها در بیماران مبتلا به دیابت می باشد که در ادامه درباره آن ها بیشتر توضیح خواهیم داد.

در مطلب قبل در رابطه با سوپرایز رژیم مدیترانه ای مطلبی درج کردیم و در این مطلب قصد داریم تا در رابطه با بهترین و بدترین رژیم‌های دیابتی مطلبی درج کنیم.

طبقه بندی دیابت به چه صورت می باشد؟

1- دیابت تیپ 1: دیابت ملیتوس وابسته به انسولین می باشد که در افراد زیر 30 سال اغلب بروز می کند و ریشه اصلی آن ژنتیکی می باشد. اما برخی مشکلات خود ایمنی یا همان اتوایمیون نیز می تواند در بروز تیپ یک دیابت نقش داشته باشد.

2- دیابت تیپ 2: دیابت ملیتوس غیر وابسته به انسولین می باشد و سن بروز آن بالای 30 سال بوده و عواملی چون چاقی، رژیم غذایی نادرست، کم تحرکی و ژنتیک در بروز آن نقش خواهد داشت.

3- دیابت دوران بارداری: شروع این دیابت معمولا در سه ماهه دوم یا سوم خواهد بود و علت آن نیز ترشح هورمون هایی از جفت می باشد که باعث مهار عملکرد انسولین در بدن مادر خواهد شد. حاملگی های بالای 30 سال، سابقه فامیلی دیابت، چاقی و سابقه تولد نوزاد درشت همگی عوامل تاثیر گذار بر بروز دیابت حاملگی می باشند که با رعایت رژیم های دیابتی و مصرف برخی قرص های کاهنده ی قند خون، کنترل خواهد شد.

رژیم های دیابتی

کنترل و درمان دیابت

هدف اصلی در درمان دیابت، طبیعی شدن فعالیت انسولین و اصلاح سطح قند خون به منظور جلوگیری از گسترش مشکلات نورولوژیکی و عروقی است.

با تشخیص یه موقع و اندازگیری سطح قند خون می توان از بروز عارضه هایی از جمله، رتینوپاتی (تخریب مویرگ های تغذیه کننده ی شبکیه ی چشم)، نفروپاتی (تخریب سلول های کلیوی) و نوروپاتی (تخریب سلول های عصبی) می توان پیشگیری نمود.

هدف درمانی در کنترل دیابت، رسیدن به سطح طبیعی قند خون می باشد که بدون ایجاد هر گونه اختلال در زندگی طبیعی و فعالیت های بیمار است. درمان دیابت شامل موارد زیر می باشد:

1_ درمان تغذیه ای از طریق رژیم های دیابتی

2_ ورزش و کاهش وزن

3_ کنترل مداوم قند خون

4_ درمان های دارو که شامل تزریق انسولین و قرص های کاهنده قند خون می باشد.

5_ آموزش به بیمار و خانواده او در خصوص خود مراقبتی صحیح

رژیم های دیابتی

درمان تغذیه ای

رژیم غذایی، تغذیه و کنترل و افزایش تحرک زیربنای درمان دیابت را تشکیل می دهند. هدف اصلی در اصلاح رژیم غذایی، کنترل کل کالری دریافتی به منظور حفظ یک وزن قابل قبول می باشد. سایر اهدافی که با رعایت رژیم های دیابتی به آن دست خواهیم یافت موارد زیر می باشد:

1_ کسب و حفظ سطح گلوکز خون در محدوده ی طبیعی یا تا حد امکان نزدیک به آن به منظور کاهش خطر عوارض

2_ با رعایت رژیم غذایی صحیح میزان طبیعی چربی و لیپو پروتئین را کاهش می دهیم تا از بروز خطر بیماری قلبی و عروقی پیشگیری نماییم.

3_ کاهش فشار خون در محدوده ی طبیعی و یا نزدیک به آن

4_ با انتخاب رژیم دیابتب صحیح می توان باعث حفظ لذت غذا خوردن در فرد بیمار شد.

افراد مبتلا به دیابت به شدت در معرض خطر بیماری های قلبی و عروقی می باشند به همین دلیل رعایت رژیم های دیابتی بسیار حائز اهمیت می باشد.

رژیم های دیابتی

در رژیم های دیابتی هیچ وعده غذایی نباید حذف شود و کالری های مصرفی از کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها تامین می شود. فراموش نکنید که افراد جوان که مبتلا به دیابت تیپ 1 هستند، باید کالری کافی را به منظور رشد و تکامل طبیعی خود دریافت نمایند.

1_ اخیرا توصیه می شود که رژیم دیابتی حاوی کربوهیدرات بیشتر نسبت به چربی و پروتئین باشد زیرا کربوهیدرات های مرکب خیلی به تدریج از مجاری گوارشی جذب شده و خیلی کمتر باعث بالا رفتن سطح گلوکز خون می شوند. پیشنهاد می کنیم تا کربوهیدرات ها جهت پیشگیری از بالا رفتن قند خون بعد از خوردن غذا مصرف شوند.

2_ استفاده از فیبر ها در رژیم های دیابتی نقش مهمی در کاهش کلسترول ال دی ال ایفا می کنند به طور کلی فیبر ها به دو دسته قابل حل (حبوبات، جو دو سر، برخی از میوه ها) و غیر قابل حل (نان، گندم، خمیر شیرینی ها و برخی سبزیجات) تقسیم بندی می شوند که نوع قابل حل نقش بسیار بیشتری در پایین آوردن میزان قند و چربی خون دارند. فیبر ها همچنین به دلیل تخلیه ی کند از معده و مجاری گوارشی باعث می شوند تا بیمار دیر گرسنه شود و غذای کمتری مصرف کند که باعث کاهش وزن می شود.

3_ در رژیم های دیابتی صحیح میزان کالری دریافتی شامل، 50-60% کربوهیدرات، 20-30% چربی ها و 10-20% پروتئین می باشد.

4_ به افراد دیابتی توصیه می شود تا بیسکوییت های جو و یا سبوس دار را با خود به همراه داشته و 1 تا 2 عدد را در میان وعده خود قرار دهند تا مانع از افت قند آن ها شود.

رژیم های دیابتی

در رژیم های دیابتی باید به چه نکاتی توجه داشت؟

افرادی که مبتلا به دیابت می باشند باید به طور کامل مصرف الکل را قطع نمایند چرا که در ابتدا و در مقدار کم باعث افزایش سطح قند خون افراد می شود که برای افراد دیابتی بسیار خطرناک است.

با مصرف بیشتر فرد دچار هیپوگلیسمی یا همان افت قند شدید می شود که می تواند فرد را به کما ببرد یا حتی باعث مرگ شود.

الکل با داروهای کاهنده ی قند خون تداخل داشته و باعث افزایش اثر آن ها می شود. برخی مواد غذایی ممکن است ما را گمراه نمایند برای مثال آبلیمو مزه ای ترش دارد ولی قند آن بالا بوده و مصرف آن برای افراد دیابتی باید محدود شود.

مورد بعدی مواد غذایی هایی با برچسب رژیمی و یا بدون قند می باشد که نباید به آن ها به طور کامل اعتماد نمود زیرا ممکن است کالری آن ها بالا بوده و باعث افزایش قند خون شوند.

رژیم های دیابتی

 

منبع: Health

ترازو باشگاهی، قیمت ترازو باشگاهی، خرید ترازو باشگاهی، ترازو قد و وزن، خرید ترازو قد و وزن، قیمت ترازو قد و وزن، ترازوی قد و وزن، ترازو نفرکش، خرید ترازو نفرکش، قیمت ترازو نفرکش، ترازو سکا، قیمت ترازو وزن کشی، قیمت ترازو دیجیتال.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]