[vc_row section_bg_color=”#ffffff”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]در مطالعاتی که دانشمندان داشته‌اند، سرکه سیب خواص بسیار زیادی دارد. از جمله این خواص می‌توان به کاهش قند خون و کاهش وزن اشاره کرد.

 با این وجود افراد زیادی در رابطه با مضرات سرکه سیب نیز نگرانی‌هایی دارند.

در مطلب قبلی به پرداختیم و در این مطلب قصد داریم تا در رابطه با مضرات و خطرات احتمالی مصرف بیش از حد سرکه سیب مطلبی درج کنیم.

سرکه سیب چیست؟

سرکه سیب دراثر تخمیر سیب با مخمرها تولید می‌شود.

مخمرها قند موجود در سیب را به الکل تبدیل می‌کنند. سپس باکتری‌هایی به این ترکیب اضافه می‌شوند و الکل را به استیک اسید تبدیل می‌کنند.

حدود ۵ تا ۶٪ سرکه‌ی سیب را استیک اسید تشکیل می‌دهد. استیک اسید در دسته‌ی اسیدهای ضعیف قرار می‌گیرد. با‌این وجود مقادیر بالای آن خاصیت اسیدی نسبتا بالایی ایجاد می‌کند.

این سرکه علاوه بر استیک اسید، محتوی آب، سایر اسیدها، ویتامین ها و مواد معدنی است.

سرکه سیب

برخی تحقیقات انجام‌ شده بر روی جانوران و انسان‌ها نشان داد که استیک اسید و این سرکه می‌توانند به چربی سوزی و کاهش وزن، کاهش قند خون، افزایش مقاومت به انسولین و تنظیم سطح کلسترول و کاهش سطح کلسترول کمک کنند.

7 خطر و ضرر سرکه سیب

 متأسفانه درباره‌ی عوارض مصرف سرکه سیب گزارشاتی وجود دارد. این عوارض بیشتر ناشی از مصرف بیش‌ازحد این سرکه  است. بااینکه مقادیر کم سرکه سیب بی‌خطر است، ولی مصرف زیاد آن می‌تواند مضر و حتی خطرناک باشد.

در ادامه به بررسی 7 ضرر و خطر سرکه سیب می‌پردازیم.

 

1- تاخیر در تخلیه معده

سرکه سیب از بالا رفتن قند خون جلوگیری می‌کند و ورود قند به جریان خون را به‌تأخیر می‌اندازد. این موضوع باعث تاخیر در هضم غذا در معده شده و همچنین زمان جذب غذا در رگ ها خونی را کاهش می‌دهد.

همچنین این موضوع موجب بدترشدن علائم فلج معده (گاستروپارزی) می‌شود که در مبتلایان به دیابت نوع ۱ شایع است.

در بیماری فلج معده اعصاب معده به‌خوبی کار نمی‌کنند. بنابراین غذا بیش‌ازحد در معده باقی می‌ماند و با سرعت طبیعی خالی نمی‌شود.

سوزش معده و سرِدل، نفخ و حالت تهوع از علائم فلج معده هستند. در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ که از فلج معده نیز رنج می‌برند، تنظیم زمان‌بندی مصرف انسولین و غذا بسیار دشوار است. زیرا پیش‌بینی اینکه غذا چه‌زمانی هضم و جذب می‌شود، کار سختی است.

یک تحقیق کنترل‌شده بر روی ۱۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۱ و فلج معده انجام گرفت. مصرف آب همراه با ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ میلی‌لیتر) سرکه‌ سیب نسبت به مصرف آب خالی، موجب افزایش چشمگیر زمان باقی‌ماندن غذا در معده‌ی این افراد شد.

 

2_ عوارض گوارشی

سرکه سیب ممکن است در برخی افراد، عوارض گوارشی نامناسبی داشته باشد. براساس تحقیقات انجام‌گرفته بر روی جانوران و انسان‌ها مصرف استیک اسید و این سرکه می‌تواند موجب کاهش اشتها، احساس سیری و کاهش طبیعی کالری دریافتی شود.

سرکه سیب

البته تحقیقی کنترل‌شده نشان داد در برخی موارد کاهش اشتها و مصرف غذا می‌تواند موجب کاهش بروز سوء‌هاضمه شود.

در این تحقیق، مصرف یک نوشیدنی محتوی ۲۵ گرم سرکه سیب موجب کاهش اشتهای‌ شرکت‌کنندگان شد. ولی از سوی دیگر حالت تهوع در آنها افزایش یافت. به خصوص حالت تهوع این افراد زمانی که نوشیدنی‌شان طعم بدی داشت، تشدید می‌شد.

 

3_ کاهش سطح پتاسیم و تضعیف استخوان‌ها

هنوز تحقیق کنترل‌شده‌ای درمورد تأثیرات سرکه سیب بر سطح پتاسیم خون و سلامت استخوان وجود ندارد.

بااین وجود گزارشی وجود دارد که مصرف زیاد سرکه‌ سیب در درازمدت و یا به میزان زیاد می‌تواند موجب کاهش پتاسیم خون و تضعیف استخوان بشود.

یک خانم ۲۸ ساله‌ به‌مدت ۶ سال روزانه ۲۵۰ میلی‌لیتر سرکه سیب را در آب مخلوط کرده و می‌نوشید.

 پس از این مدت، او به‌خاطر سطح پایین پتاسیم خون و وجود موارد غیرطبیعی در ترکیبات خون به بیمارستان مراجعه کرد.

معاینات بیشتر نشان داد که این خانم به پوکی استخوان نیز مبتلا شده که در این سن پدیده‌ی نادری است.

پزشکان معالج این خانم معتقدند مصرف زیاد سرکه سیب موجب شده تا مواد معدنی از استخوان این خانم خارج شوند تا اسید خون او را خنثی کنند.

 همچنین آنها معتقدند سطح بالای اسید از تشکیل استخوان تازه جلوگیری کرده است.

البته باید دقت داشت مقدار مصرفی این خانم بسیار بیشتر از مقداری است که اکثر افراد مصرف می‌کنند. همچنین او این کار را چندین سال انجام داده بود.

 

4_ فرسایش مینای دندان

غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی می‌توانند به مینای دندان آسیب بزنند.

 تأثیر نوشابه‌ها و آبمیوه‌ها بر روی فرسایش مینای دندان به‌طور گسترده‌ای مطالعه شده است. اما برخی مطالعات نشان می‌دهند استیک اسید موجود در سرکه نیز ممکن است به مینای دندان آسیب بزند.

کاهش مینای دندان

در یک تحقیقات آزمایشگاهی، مینای دندان عقل در چندین نوع سرکه سیب با pH متفاوت از ۲٫۷ تا ۳٫۹۵ فرو برده شد. سرکه‌ سیب موجب کاهش ۱ تا ۲۰ درصدی مواد معدنی دندان پس از ۴ ساعت شد.

البته این تحقیق در شرایط آزمایشگاهی و خارج از محیط دهان انجام گرفت. بزاق موجود در دهان تا حدی اسید را خنثی می‌کند. با تمام مواردی که گفته شد، شواهدی وجود دارد که مصرف زیاد این سرکه به مینای دندان آسیب می‌زند.

در یک مطالعه موردی، دختر ۱۵ ساله‌ای که روزانه ۲۳۷ میلی‌لیتر سرکه‌ی سیب رقیق‌نشده را برای کاهش وزن مصرف می‌کرد، دچار پوسیدگی دندان شدید شد.

 

5_ سوزش مری

از مضرات سرکه سیب در هنگام مصرف بیش از حد می‌توان به سوزش مری اشاره کرد.

بررسی‌ای درمورد نوشیدنی‌هایی که کودکان به‌طور اتفاقی می‌خورند نشان داد که استیک اسید ناشی از سرکه شایع‌ترین علت بروز سوزش مری در کودکان است.

محققان سرکه را به‌عنوان یک ماده‌ی سوزاننده معرفی کرده‌اند و توصیه می‌کنند والدین آن را دور از دسترس کودکان نگهداری کنند.

هنوز مورد مطالعه‌ای از سوزش مری ناشی از مصرف سرکه سیب گزارش نشده است. ولی یک خانم مدعی شده، وقتی یک قرص سرکه سیب در گلویش گیر کرد، موجب بروز سوزش گلوی او شد. این خانم مدعی شده، در اثر بروز این اتفاق تا ۶ ماه خوردن غذا را با سختی و درد انجام داده است.

 

6_ سوختگی پوست

ممکن است مصرف سرکه سیب بر روی پوست، به‌خاطر طبیعت اسیدی‌اش باعث سوختگی پوست شود.

در یک مورد، دختر ۱۴ ساله‌ای براساس چیزی که در سایت‌ها مشاهده کرده بود، برای از بین‌بردن خال روی بینی‌اش، چند قطره سرکه سیب روی آن ریخت. اما این عمل موجب آسیب‌دیدن پوست این ناحیه شد.

سرکه سیب

در مورد دیگری مادرِ یک پسر ۶ ساله که از چند بیماری رنج می‌برد، برای درمان عفونت پای پسرش بر روی آن چند قطره سرکه سیب ریخت که این امر موجب سوختگی پوست این ناحیه شد.

گزارش‌های دیگری نیز در فضیای مجازی وجود دارد که از سوختگی پوست به‌خاطر استفاده از این سرکه حکایت دارند.

 

7_ تداخل دارویی

ممکن است سرکه سیب با برخی داروها تداخل داشته باشد. این داروها عبارت‌اند از:

داروهای دیابت: افرادی که انسولین یا داروهای تحریک‌کننده‌ی تولید انسولین را همراه با این سرکه مصرف می‌کنند، ممکن است کاهش خطرناک قند خون یا سطح پتاسیم را تجربه بکنند.

دیگوکسین (لانوکسین): این دارو سطح پتاسیم را کاهش می‌دهد. مصرف این داروها همراه با سرکه سیب ممکن است سطح پتاسیم بدن‌تان را بیش‌ازحد کاهش بدهد.

برخی داروهای ادرار آور: برخی داروهای ادرار آور می‌توانند باعث تخلیه‌ی پتاسیم از بدن بشوند. برای جلوگیری از کاهش بیش‌ازحد پتاسیم، این داروها نباید با مقادیر بالای سرکه‌ سیب مصرف بشوند.

 

نحوه مصرف صحیح سرکه سیب

بسیاری از افراد با عمل به راهنمای زیر می‌توانند به طور صحیح از سرکه سیب مصرف کنند. این راهنما به شکل زیر می‌باشد:

 

مصرف‌تان را محدود کنید: ابتدا با مقادیر اندک این سرکه شروع بکنید. رفته‌رفته و بسته به میزان تحمل بدن‌تان مقدار مصرفی سرکه سیب را به حداکثر ۳۰ میلی‌لیتر در روز برسانید.

میزان تماس دندان‌تان را با سرکه سیب به حداقل برسانید: برای این کار این سرکه را با آب مخلوط کرده و آن را با نی میل کنید.

شست‌وشوی دهان: پس از مصرف دهان‌تان را بشویید. برای جلوگیری از آسیب به مینای دندان، بین مسواک زدن و مصرف سرکه سیب حداقل ۳۰ دقیقه وقفه ایجاد بکنید.

اگر از فلج معده رنج می‌برید، بهتر است از مصرف سرکه سیب چشم‌پوشی بکنید: درصورتی‌که از این عارضه رنج می‌برید، از مصرف این سرکه خودداری کرده یا مقدار مصرفی‌تان را به ۱ قاشق غذاخوری در روز برسانید و آن را همراه با آب یا در سالاد مصرف بکنید.

از حساسیت‌های خود آگاه باشید: حساسیت به این سرکه نادر است. اما اگر در اثر مصرف آن واکنش‌های آلرژیک بروز کرد، بلافاصله مصرف آن را متوقف بکنید.

نتیجه‌گیری

سرکه سیب می‌تواند مزایایی همچون کاهش وزن و کاهش قند خون داشته باشد.

سرکه سیب و کاهش وزن

بااین وجود خیلی باید به مضرات و خطرات احتمالی سرکه سیب توجه داشته باشید و به طور کنترل شده‌ای آن را مصرف کنید.

درست است که مقدار کمی از سرکه سیب برای بدن مفید است اما اینطور نیست که میزان بیشتر از آن هم برای بدن مفید باشد بلکه مضر نیز هست.

منبع: Healthline

ترازو باشگاهی، قیمت ترازو باشگاهی، خرید ترازو باشگاهی، ترازو قد و وزن، خرید ترازو قد و وزن، قیمت ترازو قد و وزن، ترازوی قد و وزن، ترازو نفرکش، خرید ترازو نفرکش، قیمت ترازو نفرکش، ترازو سکا، قیمت ترازو وزن کشی، قیمت ترازو دیجیتال.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]