[vc_row section_bg_color=”#ffffff”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
امروزه مصرف ماهی را یکی از سالم ترین خوراکیهای انسان می دانند زیرا این خوراکی متنوع، سرشار از پروتئین و امگا 3 میباشد و باید حداقل یک یا دو بار در رژیم هفتگی قرار بگیرد تا رژیمی سالم مبتنی بر تامین مواد ضروری بدن تنظیم شود.
در مطلب قبل در رابطه با انواع نشاسته نوشتیم و در این مقاله به بررسی خواص مصرف ماهی و آشنایی با انواع آنها، به ویژه 12 نوع از بهترین ماهیها برای پخت و پز در غذای ایرانی خواهیم پرداخت.
خواص مصرف ماهی و امگا 3
مصرف ماهی را بخاطر وجود اسیدهای چرب امگا 3 شدیدا ضروری می دانند. این ماده موجب سلامت قلب و مغز میشود و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و هرگونه التهاب داخلی در بدن را کاهش می دهد. از طرفی انجمن قلب آمریکا، مصرف ماهی را برای حداقل 2 وعده در هفته توصیه کرده است.
آشنایی با انواع ماهی در ایران براساس موقعیت زیستگاه آنان
ماهیها بر اساس موقعیت زیستگاهی، به چهار بخش زیر تقسیم بندی کرد:
ماهی شمال
ماهیهایی که در سواحل دریای خزر صید میشوند، شامل ماهی آزاد، ماهی سفید، اردک ماهی و ماهی کفال هستند. در این میان، بهترین ماهی از نظر طعم و میزان امگا 3، ماهی آزاد میباشد.
ماهی جنوب
ماهیهای جنوب در حاشیه دریای عمان و خلیج فارس صید میشوند و انواع زیادی نظیر: ماهی حلوا سفید، سنگسر، شوریده، شیر، ماهور، سرخو و ماهی راشکو را شامل میشود. در این میان، ماهی حلوا سفید در میان بومیها به ماهی «زبیده» معروف است و البته گونهی مشابه دیگری با همان طمع با نام ماهی حلوا سیاه نیز دارد.
ماهی پرورشی
ماهیهای پرورشی در پرورشگاههای ماهی هستند و پیشنهاد میشود در صورت دسترسی به ماهیهای شمال یا جنوب از خرید آن به علت کم بودن میزان امگا 3 و ارزش غذایی کمتر، خودداری نمایید. انواع ماهی کپور شامل معمولی، آیینه، چرمی، آمور، نقرهای، سرگنده و ماهی قزل آلا رنگین کمان از محصولات پرورشی این دسته قرار دارند.
ماهی رودخانه ای
این ماهیها به علت محل زیستگاهشان جثه کوچکتر و البته ارزانتری دارند و شامل سوف، اسلبه، سس ماهی، سیاه ماهی، لای ماهی، اردک ماهی و قرل آلای خال قرمز میباشد.
معرفی 12 ماهی برتر در پخت و پز ایرانی
ماهی سالمون
این ماهی در دو نوع وحشی و پرورشی در بازار موجود است. نوع وحشی آن گرانتر است اما ویتامینها، مواد معدنی و امگا3 بیشتری در خود دارد. ماهی سالمون وحشی یکی از گزینههای عالی برای جذب امگا 3 برای بدن میباشد.
ماهی تن
ماهی تن نیز یکی از معروف ترین ماهیهای بازار ایران است که به صورت کنسرو و کامل به فروش می رسد. در خرید ماهی تن، به براق بودن رنگ و تازگی بوی آن (بوی اقیانوس) دقت فرمایید.
ماهی گالیت یا خروس ماهی
فواید خوردن ماهی گالیت یا همان «دورادو» یا «انفلوس» در میزان پروتئین آن میباشد. نسبت پروتئین به وزن این ماهی، برابر 0.2 میباشد که نسبت فوق العادهایست.
ماهی تیلاپیا
این ماهی نیز جزء ماهیهای کم چرب اما با پروتئین بالاست هرچند امروزه بخاطر شایعات صورت گرفته در مصرف ماهی تییپالا، مصرف این پایین در بازار کاهش یافته است. نسبت پروتئین به وزن این ماهی در هر 100 گرم، برابر 0.26 میباشد.
ماهی لوتی یا ماهی سوف حاجی
یکی از بهترین ماهی های خوراکی در شمال ایران میباشد و گوشت سفید و نرم آن باعث شده تا آمار فروش بالایی نیز داشته باشد.
ماهی کاد یا ماهی روغن
از لحاظ خواص این ماهی بهترین نوع از میان این 12 نوع است. این ماهی سرشار از فسفر، نیاسین و ویتامین B-12 هست و به ازای 85 گرم ماهی کاد بخار پز شده، ارزش غذایی حاوی 1 گرم چربی و 15 الی 20 گرم پروتئین به همراه حداکثر 90 کالری خواهد داشت.
ماهی قباد یا شاه ماهی
فواید خوردن ماهی قباد شبیه ماهی سالمون است اما باید در مصرف ماهی قباد به علت سدیم زیاد آن اعتدال صورت گیرد.
ماهی ساردین
فواید خوردن این ماهی در تنوع ویتامینها و میزان چربی امگا 3 بالای آن است. مصرف ماهی کنسرو شده ساردین به مراتب (بخاطر مصرف شدن پوست و استخوان حیوان) بهتر از خرید خود ماهی میباشد.
قزلآلای رنگینکمان
گونهای ماهی پرورشی است که اتفاقا فواید خوردن ماهی وحشی آن کمتر از نمونه ی پرورشی آن میباشد. زیرا نمونه ی پرورشی این ماهی در برابر آلودگیهای زیست محیطی حفاظت شده است؛ در واقع ماهی قزل آلای وحشی در زیستگاه آلودهتری پرورش یافته است.
ماهی کفال
در میان 12 نوع ماهی این مقاله، لقب خوش پختترین ماهی به ماهی کفال میرسد. این ماهی در شیوههای مختلفی طبخ می شود و به واسطه ی عطر و طعم خاص خود، در شمال طرفداران زیادی دارد.
ماهی کلیکا
این ماهی به واسطه چربی راحت الهضم و پروتئین غنی (مشابه گوشت قرمز) و ویتامینهای متنوع یکی از خوش اقبالترین ماهیها در جایگزین کردن فرآوردههای گوشت قرمز و طیور با گوشت سفید میباشد.
ماهی خال مخالی
اگر می خواهید فشار خون بدن را پایین بیاورید یا رسوبات شریانهای خون خود بدن را از بین ببرید، اقدام به پخت ماهی خال مخالی کنید. این ماهی یکی از ماهیهای غنی شده از امگا 3 به میزان بالاست.
موارد منع مصرف
ماهیها عضو سالمی از هر رژیمی هستند با اینحال به واسطه ی داشتن مواد زائدی نظیر جیوه در برخی از ماهیها، برای زنان باردار و کودکان مصرف ماهیهایی نظیر شمشیرماهی، کوسه ماهی، ماهی خال خالی شاهی و کاشی ماهی می تواند خطرناک باشد.
منبع: Healthline
ترازو باشگاهی، قیمت ترازو باشگاهی، خرید ترازو باشگاهی، ترازو قد و وزن، خرید ترازو قد و وزن، قیمت ترازو قد و وزن، ترازوی قد و وزن، ترازو نفرکش، خرید ترازو نفرکش، قیمت ترازو نفرکش، ترازو سکا، قیمت ترازو وزن کشی، قیمت ترازو دیجیتال.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]
Visitor Rating: 3 Stars