[vc_row section_bg_color=”#ffffff”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

مصرف ماهی در اکثریت کشورهای دنیا و کشور خودمان هم رایج است. ماهی جزء مغذی ترین مواد غذایی است که برای آن فواید بسیاری ذکر شده است. ماهی دارای امگا3، پروتئیین، ویتامین و… است و یک ماده غذایی سرشار برای انسان محسوب می شود.

در مطلب قبلی در رابطه با مصرف ماهی و بهترین نوع ماهی های خوراکی بهترین ماهی‌های خوراکی مطلبی درج کردیم و در این مقاله به برخی از مهم ترین فواید ماهی خواهیم پرداخت. 

مقدار استفاده ماهی:

 پزشکان برای افراد سالم ممنوعیتی در خوردن ماهی قائل نشده اند و می توان تا سه بار در هفته این ماده ی غذایی سرشار از مواد مغذی را استفاده نمود اما ممکن است مصرف بیش از اندازه ی آن برای برخی از بیماری ها و افراد مبتلا به آن مشکلاتی ایجاد کند.

فواید ماهی پخته شده

فواید ماهی:

در این بخش به انواع فواید ماهی بر بدن اشاره می شود. 

ماهی و حفظ سلامتی:

با مصرف ماهی می توان در مقابل بیماری ها و دردهایی که در طول روز ممکن است به آن ها دچار شویم مقابله کنیم. دانشمندان در تحقیقات خود به نتایجی رسیده اند که نشان می دهد روغن ماهی که دارای امگا3 می باشد بیماری ها را بهبود بخشیده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از تهاجم ویروس ها به بدن جلوگیری می کند و عاملی که باعث این عملکرد شده در واقع لنفوسیت های B است که در روغن ماهی وجود دارد. همچنین مصرف ماهی ویتامین هایی چون B,D و فسفر برای بدن تامین می کند که باعث نشاط و تحرک در انسان می شوند.

1- ماهی و سلامت قلب:

همان طور که می دانیم یکی از عواملی که باعث مرگ و میر است بیماری های قلبی و سکته قلبی است. اما ما می خواهیم این مژده را به شما بدهیم که با مصرف ماهی می توان به جنگ با حملات قلبی رفته و از وقوع ان تا حدی جلوگیری نمود. ماهی از جمله مواد غذایی است که در داشتن قلبی سالم به ما کمک می کند. پزشکان معتقدند ماهی به دلیل داشتن امگا3 برای قلب و سلامتی آن مفید و حائز اهمیت است. برای حفظ سلامتی قلب و عروق حداقل هفته ای دوبار از ماهی در وعده های غذایی خود استفاده نمایید.

2- مصرف ماهی و آلزایمر:

یکی از چیز های ناخوشایندی که همه ی ما با افزایش سن دچار آن می شویم، آلزایمر و زوال مغز است. اما یک خبر خوب این است که ما به کمک ماهی می توانیم با آلزایمر خداحافظی کنیم.

آلزایمر یکی از نشانه های افزایش سن در افراد است که در آن مغز عملکرد سابق خود را تا حدی از دست می دهد و به اصطلاح می گوییم فرد دچار زوال مغز شده است. اما ما می توانیم با مصرف ماهی ماده خاکستری موجود در مغز را افزایش داده و از زوال آن جلوگیری کنیم. مصرف مداوم ماهی حداقل یک بار در هفته به ما برای پیری سالم تر و بدون آلزایمر کمک کننده خواهد بود.

3- ماهی و جلوگیری از دیابت:

دیابت یکی از انواع بیماری هایست که سیستم دفاعی بدن به اشتباه به بافت های سالم بدن حمله می برد. اما ماهی با مواد مغذی چون ویتامین D و امگا3 و و روغن ماهی از افراد در مقابل این بیماری حفاطت می کند.

4- ماهی و استحکام استخوان ها: 

افزایش سن موجب تضعیف استخوان ها و کاهش تراکم آن ها می شود. برای جلوگیری از پوکی استخوان می توان از ماهی و روغن ماهی که منبع غذایی سرشار از فسفر است استفاده نمود تا استخوان ها استحکام یابد.

5- مصرف ماهی و تاثیر آن بر بانوان باردار:

مصرف ماهی برای خانم های باردار تاثییرات مثبت فروانی دارد. جدا از تاثیرات ماهی برای سلامتی بانوان باردار، ماهی باعث افزایش ضریب هوشی در جنین می شود و شما با مصرف ماهی می توانید صاحب فرزند باهوشی شوید. همچنین ماهی باعث افزایش و بهبود شیردهی در مادران می شود. 

6- ماهی و جلوگیری از چین و چروک:

پیری پوست با کاهش آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد برای پوست اتفاق می افتد اما ماهی و خصوصا روغن ماهی و امگا3 موجود در آن باعث  بهبود این عملکرد یعنی افزایش آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد پوست شده و از پیری پوست جلوگیری می کند.

7- ماهی و بهبود کیفیت خواب:

یکی از مواردی که شاید تا به حال کمتر به آن اشاره شده است این است که محققان طی تحقیقات خود دریافته اند که مصرف ماهی و خصوصا ماهی قزل آلا با ویتامین های موجود در خود باعث بهبود عملکرد خواب در افرادی شده است که با مشکلات خواب روبه رو بوده اند.

8- ماهی و سلامت چشم ها: 

یک دیگر از فواید شایع مصرف ماهی بهبود بینایی است. ماهی با امگا3 و فسفر موجود در آن باعث جلوگیری از کم بینایی و زوال قرنیه ها می شود و سلامت چشم ها را برای ما تامین خواهد کرد.

9- ماهی و درمان افسردگی:

همانطور که فواید ماهی را برشمردیم با عوامل متعدد رو به رو شدیم که ماهی باعث بهبود آن ها می شود. دانشمندان و روانشناسان طی تحقیقات خود به این نتیجه رسییده اند ک ماهی می تواند تا حدودی باعث بهبود افسردگی در افراد مبتلا به آن شود و نشاط و سر زندگی را برای افراد به ارمغان آورد.

10- ماهی و افزایش ضریب هوشی:

ماهی به دلیل وجود فسفر و امگا3 و پروتئین ها باعث افزایش ضریب هوشی به خصوص در کودکان و نوجوانان می شود به همین دلیل همیشه در موقع امتحان ها پیشنهاد می شود که مصرف ماهی را به 3 بار در هفته رساند تا باعث بهبود عملکرد مغز شود و روی قشر خاکستری مغز تاثیر گذاشته شود و به تقویت هوش کمک کند.

11- ماهی و سلامت دندان ها:

ماهي جزء منابعی غني از فلوئور است که در استحكام دندان‌ها و در جلوگیری از پوسيدگي دندان تاثير می گذارد. پس با مصرف ماهي مي‌توانيم به سلامت دندان‌هاي خود كمك كنيم.

فواید ماهی

انواع ماهی:

 انواع ماهی فواید ماهی را دارند ماهی های خوراکی در ایران به دو دسته ی ماهی های شمال و ماهی های جنوب تقسیم بندی می شود. 

ماهی های جنوب شامل: ماهی شوریده، ماهی تن، حلوا ماهی، ماهی شیر، ماهی سرخو، ماهی سنگسر و…

می شود. 

ماهی های شمال شامل: کیلکا، قزل آلا، کفال، کپور، کولی و… می شود.

فواید ماهی

منبع: Healthline

ترازو باشگاهی، قیمت ترازو باشگاهی، خرید ترازو باشگاهی، ترازو قد و وزن، خرید ترازو قد و وزن، قیمت ترازو قد و وزن، ترازوی قد و وزن، ترازو نفرکش، خرید ترازو نفرکش، قیمت ترازو نفرکش، ترازو سکا، قیمت ترازو وزن کشی، قیمت ترازو دیجیتال.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]