[vc_row section_bg_color=”#ffffff”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

نشاسته یک زنجیره از گلوکز است که دارای ارزش غذایی بالایی می باشد. مواد غذایی که در آنها این ماده وجود دارد شامل غلات، سبزیجات و میوه های نشاسته دار هستند.

در بسیاری از مواد غذایی نشاسته مقاوم وجود دارد که هضم آن نسبت به دیگر مواد غذایی ممکن است سخت تر باشد و دیرتر انجام شود.

از مواد غذایی بسیار مهم که دارای میزان بالایی از این ماده غذایی هستند می توان گندم، نان، برنج، سیب زمینی، پاستا و ماکارونی، جو، موز سبز و نخود فرنگی را نام برد.

مصرف متعادل این ماده از بروز سکته و بیماری های قلبی جلوگیری می کند. در مطلب قبل در رابطه با مکمل های غذایی مطلبی نوشتیم و در این مطلب قصد داریم تا به بررسی مواد غذایی که دارای نشاسته می‌باشند بپردازیم.

نشاسته چیست؟

این مواد غذایی دارای فواید بسیار زیادی است؛ اما از آنجایی که دارای هضم سنگینی بوده به عقیده برخی مطلوب نیست. باید گفت ارزش غذایی آن بسیار بالا می باشد.

ممکن است مصرف بی رویه برخی مواد غذایی به بدن انسان آسیب وارد کند یا تناسب اندام را بهم بریزد، اما حذف کلی یک ماده غذایی برای بدن ضررهایی به دنبال خواهد داشت.

بنابراین این گروه به عنوان یک ماده غذایی مهم برای بدن لازم است که در اندازه های مناسب مصرف شود. برخی از مواد غذایی دارای نشاسته مقاوم هستند هضم این مواد غذایی معمولا به سختی صورت می گیرد.

در اینجا شما را با مواد غذایی که بالاترین میزان این ماده را دارند آشنا می کنیم.

آرد حاوی نشاسته

مواد غذایی نشاسته دار را بیشتر بشناسید

جو دو سر: در جو دو سر می توان مقدار زیادی از این ماده غذایی پیدا کرد.

سیب زمینی خام: نشاسته ای که در این ماده غذایی است شبیه به آرد طبیعی بوده و به صورت پودر سفید رنگ می باشد. سیب زمینی را می توان از منابع این ماده غذایی نامید که حدود ۷۲ درصد از آن را این ماده پرفایده  تشکیل می دهد.

سیب زمینی پخته و سرد شده: هنگامی که سیب زمینی پخته شده و سرد شود در آن مقدار قابل ملاحظه ای کربوهیدرات درست می شود. دقت کنید که اگر سیب زمینی سرد شد نباید دوباره آن را پخت.

موز سبز: در موز سبز مقدار قابل ملاحظه ای از این ماده غذایی و فیبر وجود دارد. هنگامی که موز می رسد و رنگ آن زرد می شود نشاسته آن تبدیل به قندهای ساده می شود.

برنج: یکی از آسان ترین راه ها برای اضافه کردن این ماده به رژیم غذایی برنج می باشد.

دانه گندم: در میان دانه های غلات، گندم مقدار بالایی از این ماده را دارا می باشد.

لوبیا: دانه ها به خصوص لوبیا مقدار قابل ملاحظه ای نشاسته مقاوم دارند. در لوبیا پخته شده ۳/۵ اونس ( ۱۰۰ گرم) پس از پخته شدن وجود دارد.

آرد ذرت: آرد ذرت دارای مقدار زیادی از این ماده به صورت تغلیظ شده می باشد.‌

نخود فرنگی: از سبزیجات سرشار از خاصیت است که در آن مقدار بالایی از نشاسته وجود دارد.‌

از دیگر مواد غذایی که می توان در این زمینه وجود دارند می توان پاستا، پاپ کورن، ترتیل، کراکر، غلات، جو، بلغور، ارزن، نان، و سبزیجاتی مانند پیاز و سیب زمینی ترشی را نام برد.

گندم حاوی نشاسته

مصرف مواد غذایی نشاسته دار

در مواد غذایی که نشاسته وجود دارد، پخت و پز و سرد کردن آنها باعث می شود تا این ماده مقاوم موجود در این مواد غذایی افزایش پیدا کند.

یکی از نکات بسیار مهم درباره مواد غذیی که دارای این ماده هستند این است که روش آماده سازی آن سبب تغییر در محتوای نشاسته می شود.

اگر می خواهید این میزان را در مواد غذایی نام برده شده افزایش دهید، بهتر است پس از پختن این مواد بگذارید تا یک شب خنک بمانند و سپس آن را مصرف کنید.

این روش برای مواد غذایی مانند برنج، سیب زمینی و ماکارونی کارساز است. بهتر است مواد غذایی را که حاوی این ماده هستند را با سبزیجات و مواد پروتئین دار در وعده هایی غذایی خود مصرف کنید.

در مواد غذایی که در این گروه هستند مقدار قابل ملاحظه ای کربوهیدرات وجود دارد. این کربوهیدرات باعث می شود تا انرژی بدن تأمین گردد. همچنین در مواد غذای مانند نان، برنج، پاستا، بلغور و سیب زمینی میزان زیادی پروتئین، ویتامین، فیبر و مواد معدنی وجود دارد.

فیبر موجود در این مواد غذایی باعث می شود تا هضم غذاها آسان تر شده و از بسیاری بیماری های روده ای مانند یبوست با کمک فیبر جلوگیری می شود. ‌

تاثیرات مواد غذایی نشاسته دار

آیا می دانید مصرف مواد غذایی نشاسته دار چه تاثیری روی بدن ما خواهد داشت؟

در این گروه از مواد غذایی نان و برنج به میزان بیشتری مصرف می شوند و از بهترین نمونه های این گروه می باشند. در نان و برنج مقدار زیادی فیبر وجود دارد که از بروز سکته و بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

در مصرف مواد غذایی این گروه باید تعادل ایجاد کرد. زیرا همین نان و برنج از عوامل مهم در چاقی شکم به شمار می آیند که سبب آسیب وارد کردن به سلامتی می شوند. ماکارونی و پاستا از دیگر مواد غذایی هستند که اگر در مصرف آنها تعادل ایجاد نکنید باعث اضافه وزن و چاقی شکمی می شوند.

این ماده را می توان یک زنجیره طولانی از گلوکز نامید. نشاسته مقاوم می تواند روی کنترل قند خون، سلامت دستگاه گوارش و حساسیت به انسولین تاثیر بگذارد.

مواد غذایی نشاسته دار

منبع: Healthline

ترازو باشگاهی، قیمت ترازو باشگاهی، خرید ترازو باشگاهی، ترازو قد و وزن، خرید ترازو قد و وزن، قیمت ترازو قد و وزن، ترازوی قد و وزن، ترازو نفرکش، خرید ترازو نفرکش، قیمت ترازو نفرکش، ترازو سکا، قیمت ترازو وزن کشی، قیمت ترازو دیجیتال.

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]